Medicii de familie vor putea profesa şi după vârsta de pensionare!

Distribuie pe:

În şedinţa de marţi, 22 septembrie 2015, Senatul a votat modificarea Legii sănătăţii (nr. 95/2006), în sensul că toţi medicii de familie îşi vor putea continua activitatea, la cerere, şi după ce împlinesc vârsta de pensionare. Până acum, de această posibilitate beneficiau doar medicii de familie din mediul rural, însă Senatul a extins facilitatea şi celor din mediul urban.

În expunerea de motive, se precizează că deficitul de medici este o problemă la nivel naţional, indiferent de mediul de activitate, astfel că discriminarea medicilor de familie din mediul urban trebuie eliminată: „Ţinând cont că deficitul de medici nu este numai în mediul rural, ci şi în mediul urban, iar acest deficit se va accentua, propunem modificarea legii în sensul de a permite şi medicilor din mediul urban să beneficieze de aceleaşi condiţii ca şi cei din mediul rural".

Reamintim că vârsta de pensionare a medicilor de familie este de 65 de ani, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi.

„Prin excepţie, medicii titulari ai cabinetelor de medicină de familie, care îşi desfăşoară activitatea în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate judeţene, îşi pot continua activitatea în aceleaşi condiţii, după împlinirea vârstei de pensionare, la cerere, cu aviz anual eliberat de direcţia de sănătate publică judeţeană şi de Colegiul Medicilor din România, prin colegiile judeţene ale medicilor, pe baza certificatului de sănătate", prevede actul normativ adoptat de Senat.

Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie să fie adoptat şi de Camera Deputaţilor, promulgat prin decret prezidenţial şi publicat în Monitorul Oficial.

Lasă un comentariu