Proiect: DRAGI STUDENŢI, FIŢI PE FAZĂ!

Distribuie pe:

Pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, se află un proiect de act normativ aprobat deja de Senat, care le oferă studenţilor posibilitatea să îşi deschidă propria afacere, fără să achite taxele pentru înfiinţarea persoanei fizice autorizate (PFA) sau a întreprinderii individuale (II).

Pentru a beneficia de gratuitate, aceştia vor trebui să îndeplinească, în mod cumulativ, mai multe condiţii, şi anume: să urmeze cursurile unei instituţii de învăţământ superior acreditată în România; să fie cel puţin în anul doi de studiu; să fi promovat integral, la data solicitării, toate cerinţele programei de învăţământ prevăzute de senatul instituţiei şi să NU fi împlinit vârsta de 30 de ani.

Cererea de înregistrare şi autorizare a funcţionării PFA sau a II trebuie să fie însoţită de un act doveditor, emis de instituţia de învăţământ superior, din care să rezulte că sunt îndeplinite condiţiile menţionate mai sus.

Măsurile sunt prevăzute într-un proiect de lege pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale.

Atenţie! Pentru a intra în vigoare, prevederile prezentate trebuie să fie adoptate şi de Camera Deputaţilor, apoi promulgate de preşedintele ţării şi publicate în Monitorul Oficial al României. Deci, dragi studenţi, fiţi pe fază!

Lasă un comentariu