Ziua Internațională a Educației!

Distribuie pe:

Elevii Școlii Gimnaziale „Sfântu Gheorghe" din Sângeorgiu de Mureș au marcat această zi printr-o activitate comună, fiind implicate clasele I-VIII, secțiile română și maghiară. Fiecare clasă a realizat pe grupe diverse proiecte, având ca teme: „Educația prin ochii de copil", „Educația de azi, educația în viitor", „Profesorul ideal", „Răvașe către educație", „Școala mult visată", unii au dat o definiție a educației, a școlii și cine sunt pentru ei profesorii, învățătorii, dedicându-le câte o poezie. Temele elevilor au fost expuse în curtea școlii, (sub forma unei pelicule), unde s-au putut admira munca elevilor, creativitatea, imaginația acestora, de la ciclul primar până la gimnaziu. Prin prezentările realizate și prin implicarea lor afectivă, ne-au dovedit nouă, cadrelor didactice, că le place școala.

Școala informează și formează elevii ținând cont de anumite principii, având grijă să evalueze modul în care obiectivele au fost atinse.

„Treaba voastră, ca elevi care primesc o educație, este să fiți conștienți de privilegiul vostru. Și folosiți acest privilegiu numit educație și faceți tot posibilul să obțineți lucruri mărețe, dar pledând în același timp și pentru cei care stau în rândurile din spatele vostru".

 

Lasă un comentariu