Dascăli mureşeni - ALINA MARIANA JOVREA

Distribuie pe:

Într-o frumoasă zi de 16 august 1981, venea pe lume Mariana Alina, prima fiică din cele patru ale familiei Gheorghe şi Mariana Şopterean. Împreună cu surorile ei, au crescut într-o familie de oameni simpli, care s-au străduit să le asigure o educaţie aleasă, linişte, şi un cămin fericit. A copilărit în satul Iclandu-Mare, unde îşi începe activitatea la Grădiniţa cu Program Normal şi o are ca educatoare pe regretata dăscăliţă Maria Oltean, de care îşi aduce aminte cu drag de multe ori. Urmează cursurile primare la Şcoala Generală din satul Iclandu-Mare, unde a avut-o ca învăţătoare pe Letiţia Pogăcean, ciclul gimnazial l-a absolvit tot în satul natal, avându-l ca diriginte pe distinsul profesor Vasile Pogăcean. Pleacă la Iernut la Liceul Industrial, pe care l-a absolvit în anul 1999. În luna mai 2000 se căsătoreşte cu Claudiu Jovrea, cu care are trei copii: Delia, Amalia şi David.

Activitatea didactică şi-a început-o la Grădiniţa cu Program Normal din satul Iclandu-Mare. Se înscrie la Facultatea de Limba şi Literatura Română din Bucureşti, specializarea Română-Franceză. A urmat şi cursurile Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic din cadrul Facultăţii din Bucureşti. A predat limba franceză la Şcoala Gimnazială ,,Petru Maior" din satul Căpuşu de Câmpie, Şcoala Primară din Fânaţe, şi la Şcoala Generală din Iclandu-Mare. În afara activităţilor didactice, sub coordonarea celor care i-au fost mentori, profesorii Lucia şi Mihai Stavilă, care au îndrumat-o şi i-au insuflat dragostea faţă de folclor şi tradiţiile satului, a fost prezentă pe scena Căminului cultural din sat, dar şi la activităţi cultural-artistice în judeţ, în ţară şi peste hotare.

Profesoara Mariana Alina Jovrea susţine că: ,,Cel care alege nobila profesie de dascăl are o răspundere enormă, prin dragostea pentru copilul pe care în fiecare zi îl îndrumă şi îl învaţă să întâmpine lumea cu minunile şi problemele ei".

Lasă un comentariu