GEORGE COŞBUC - LA CEAS ANIVERSAR

Distribuie pe:

În data de 20 octombrie, l-am sărbătorit în şcoala noastră pe cel care mărturisea despre sine „Sunt suflet din sufletul neamului / Şi-i cânt bucuria şi-amarul", nimeni altul decât George Coşbuc. Pentru acest eveniment, un grup de elevi din clasele V-VIII s-a pregătit cu un foarte bogat montaj literar-muzical, în care au fost cuprinse asemenea unui mănunchi cele mai frumoase poezii ale marelui poet transilvănean, dar şi cântece pe versurile sale nemuritoare. Astfel, din paleta de creaţii literare nu au lipsit poeziile sale despre natură şi frumuseţile ei, despre mamă, dar şi poezii inspirate din viaţa satului sau cele cu caracter patriotic.

Pentru ca activitatea să fie foarte reuşită, elevii au avut posibilitatea să asculte cântece acompaniate la chitară, romanţe cu acompaniament de pian şi vioară, dar şi momente dramatizate din vasta creaţie a lui Coşbuc, precum poezia „Duşmancele" sau „Mama".

Toţi cei peste treizeci de elevi au încercat să pătrundă în atmosfera satului şi prin vestimentaţie. Astfel, începând cu cele care au fost responsabile la realizarea acestui frumos eveniment: d-na profesoară de limba română Crăciun Mihaela şi d-na bibliotecară Roşca Lucia, toţi elevii s-au îmbrăcat în port de ţară cu costume populare sau ii. Am avut şi invitaţi care au contribuit la eveniment. Aceştia au fost elevi ai Grupului Şcolar „Petru Maior", care au completat manifestarea cu poezii, cântece şi dansuri populare.

Acest frumos eveniment petrecut în şcoală nu putea să se încheie fără o frumoasă poză de grup care ne va reaminti peste ani cât de mult am îndrăgit poeziile celui care va rămâne veşnic pentru noi, întâiul mare poet pe care l-a dat Ardealul şi „poetul ţărănimii".

Lasă un comentariu