Din păcate, „România lucrului bine făcut", doar amintirea promisiunilor neonorate!

Distribuie pe:

Conform unui studiu sociologic realizat înaintea protestelor din marile oraşe - citat de Evz -, doar 1 din 5 români crede căţara merge într-o direcţie bună, nivel comparabil cu perioada de austeritate economică din vremea lui Emil Boc. Deşi guvernarea Ponta a reuşit - după 6 ani de criză economică- doar o stabilizare, nu şi o redresare, lipsa locurilor de muncă cu 26% şi „sărăcia/salariile mici, cu 16%, se află, în principal, pe agenda de probleme a românilor. Corupţia este, de asemenea, problema majoră pentru 18% dintre respondenţi. De aceea, subliniau analiştii politici, înaintea tragediei din „Colectiv", dar în timpul evenimentelor legate de moartea poliţistului Bogdan Gigina, „aveam imaginea unei oale sub presiune care stătea să explodeze şi zilele acestea s-a întâmplat".

Preşedintele Iohannis? Dacă la începutul lui 2015, toate sondajele îl dădeau pe Klaus Iohannis cu un capital de încredere de peste 75% - mulţi români apreciind căţara va merge într-o direcţie bună-, la finele lui 2015, capitalul de încredere al preşedintelui a scăzut la 53%. Blocat de multe ori într-o bătălie politică cu executivul Ponta - dar fără preocupări în a-şi pune în aplicare agenda de schimbare a ţării - „România lucrului bine făcut" - sloganul cu care a câştigat voturile a peste 6 milioane de români - este doar o amintire a promisiunilor neonorate.

Prezentul? Incert. Pe fondul protestelor de stradă, dar care au scăzut în intensitate, PSD, şi PNL ezită să îşi asume guvernarea, iar Klaus Iohannis nu a venit, deocamdată, cu o soluţie clară pentru Palatul Victoria, după demisia lui Victor Ponta.

Lasă un comentariu