Tinerii nu mai suportă actualul sistem politic, generator de corupţie!

Distribuie pe:

Tragedia din clubul bucureştean „Colectiv", favorizată de iresponsabilitatea celor care au acordat avize de funcţionare, fără să verifice la faţa locului condiţiile reale de siguranţă a participanţilor la concert, a revoltat zeci de mii tineri, care şi-au manifestat dezacordul cu actualul sistem politic din România, generator de corupţie şi indiferent la viaţa omului de rând.

Clasa politică s-a retras în carapace, sperând să-şi păstreze privilegiile, preşedintele încearcă, încet şi timid, să satisfacă revendicările de bun-simţ ale „vocilor străzii", iar viaţa merge înainte, cu tot mai multe exemple de dezmăţ al celor ajunşi cu pile politice în funcţii înalte, care, cel puţin teoretic, ar trebui să activeze în interesul nostru, al tuturor românilor.

Doar în ultimele zile, ne-au fost prezentate câteva „tentacule ale caracatiţei", care îi îndreptăţesc pe tineri să nu mai vrea nimic din ceea ce a fost până acum:

• Procurorii DNA i-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe Nelu şi pe Gabriela Biţică, angajaţi ai Ministerului Afacerilor Externe la Ambasada României de la Roma, respectiv la Accademia di Romania de la Roma, pentru fapte de corupţie. Inculpaţii au primit de la oamenii de afaceri, în perioada noiembrie 2012 - martie 2013, suma de 11.850 euro.

• Comisarul-şef Constantin Bolboşanu, directorul adjunct al Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, este urmărit penal pentru luare de mită, fiind acuzat că, în 2007, ar fi primit 110.000 de euro de la un om de afaceri pentru a se dispune soluţii favorabile în dosarele în care acesta era cercetat.

• George Matei şi Antonia Radu, ofiţeri-inspectori cu gradul de căpitan în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, au fost reţinuţi de procurorii militari ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie în cazul incendiului din clubul „Colectiv". Cei doi, în perioada septembrie 2014 - primăvara anului 2015, cu bunăştiinţă, nu şi-au îndeplinit obligaţiile ce decurgeau din conţinutul prevederilor legale privind prevenirea şi apărarea împotriva incendiilor, favorizâd obţinerea unui folos necuvenit în sumă de 62.298 lei pentru SC Colectiv Club SRL.

• Directorul firmei Golden Ideas Fireworks Artists SRL, Cristian Niţă, dar şi alte persoane angajate la această societate care a asigurat efectele pirotehnice în clubul „Colectiv", a fost interceptat în timp ce discuta despre ştergerea unor documente din calculator. Procurorii au propus arestarea preventivă a tuturor inculpaţilor.

• Procurorii DNA l-au reţinut pe Dorel Pătcaş, director adjunct al Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Bihor şi director executiv adjunct la Direcţia Generale a Finanţelor Publice Bihor - coordonator al Activităţii de Inspecţie Fiscală la data faptelor, în present fiind şef-birou în Administraţia Publică a Finanţelor Publice Bihor, pentru patru infracţiuni de luare de mităşi spălare de bani. În decembrie 2009, Dorel Pătcaş a primit de la un om de afaceri, administrator al mai multor firme, o sumă de bani nedeterminatăşi produse alimentare în valoare de 6.000 lei, în schimbul eliberării unui atestat de comercializare produse petroliere pentru una dintre societăţile controlate de acesta. În perioada 2012 - 2014, inculpatul Pătcaş a pretins şi primit de la alţi oameni de afaceri (martori denunţători în cauză), prin intermediari, suma totală de 42.000 de euro (29.000 de euro, respectiv 13.000 de euro de la fiecare), pentru a face demersurile necesare, astfel încât inspectorii care efectuau controale la societăţile administrate de aceştia să nu constate aspecte penale şi pentru ca aceste controale să fie favorabile societăţilor respective.

 • Primarul comunei Bran, Gheorghe Hermenean, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce a fost prins în flagrant, în timp ce primea de la reprezentantul legal al unei societăţi comerciale cu care primăria s-a aflat în relaţii contractuale, suma de 5.000 de lei, pretinsă anterior, reprezentând un procent de aproximativ 10% din valoarea unui contract de prestări servicii de amplasare a instalaţiilor ornamentale în comuna Bran, cu ocazia sărbătorilor de iarnă 2015.

• Din 2016, românii vor plăti impozite pentru locuinţe mai mari cu 25%. Pentru firme, impozitul va putea creşte şi cu... 2.500%. Oare cât de mare va fi mita percepută pentru încadrarea locuinţelor într-o catregorie sau alta?!

Întrebaţi-vă, dragi cititori ai „Cuvântului liber", dacă tinerii care au ieşit în stradă au sau nu dreptate!

 

 

Lasă un comentariu