MONEDĂ ILEGALĂ ȘI ANTIROMÂNEASCĂ A SIBIULU, BOTEZATĂ “SIBCOIN”

Distribuie pe:

În ziua de 21 noiembrie 2018 este programată lansarea la București a primei monede locale din România, care a fost botezată “Sibcoin”. Ea a fost aleasă în urma unui concurs online, iar câștigătorul lui a fost premiat cu 1.000 de lei.

Cei care au pus la cale această acțiune antiromânească, în preajma Centenarului Marii Uniri de la Alba Iulia, au sfidat poporul român și Constituția României, inclusiv art. 137, alin. 2, care precizează că “Moneda națională este leul, iar subdiviziunea acestuia banul”.

Membrii Consorțiului Sibiu Regiunea Gastronomică Europeană 2019 nu au niciun temei legal pentru a lansa o monedă locală “Sibcoin” care este complementară monedei naționale - leul, și care nu are subdiviziuni. Inițiatorii acestei acțiuni antiromânești au uitat să stabilească denumirea subdiviziunilor acestei monede ilegale care nu este garantată de nimeni și nu are nicio acoperire. Unii dintre inițiatori susțin că această monedă ilegală va putea fi folosită numai în județul Sibiu pentru încurajarea schimburilor comerciale și pentru realizarea unor rețele de producție și comerț. Se preconizează că moneda locală ilegală “Sibcoin” să rămână în circulația monetară din România și după anul 2019, urmând să fie complementară monedei euro.

Pe o față a monedei ilegale “Sibcoin” apar pe scut trei însemne heraldice, respectiv:

a) Patru bare orizontale care au fost preluate din stema Ungariei.

b) Trei inimioare ce simbolizează minoritățile privilegiate în Ardeal - sașii, secuii și ungurii - stabilite prin “Unio Trium Nationum”, document semnat în 16 septembrie 1437, la Căpâlna.

c) Un leu culcat care reprezintă animalul emblematic al Legiunii romane “Gemina”.

Inițiatorii acestei monede ilegale susțin că și în Germania există monede locale. Ei omit să precizeze faptul că Germania este un stat federal și fiecare land are guvern propriu. Prin Constituție, România este stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil. Ca urmare, în România este ilegală apariția unor monede locale. În plus, viața a demonstrat că timp de 30 de ani (1989-2019) în România nu a fost nevoie și nu au existat monede locale. În cazul în care autoritățile Statului Român vor permite apariția și circulația monedei ilegale “Sibcoin” sub pretextul că în anul 2019 județul Sibiu va deveni regiune gastronomică europeană, se va ajunge la un precedent foarte periculos care va fi urmat de lansarea altor monede locale în acele județe care acționează pentru autonomie teritorială și alipirea la Ungaria. În Uniunea Europeană, în toate statele naționale unitare nu s-a admis apariția unor monede locale în anul când vreo unitate administrativ-teritorială a fost declarată regiune gastronomică europeană. Se știe că moneda proprie este un atribut al autonomiei teritoriale.

Având în vedere pericolele generate de apariția monedei locale “Sibcoin”, îmi îngădui să solicit liderilor partidelor politice parlamentare și neparlamentare să acționeze pentru a împiedica acțiunea ilegală vizând lansarea acestei monede antiromânești, precum și pentru a înlătura atacul la adresa integrității teritoriale a României.

Cei care vor da curs invitației și vor fi prezenți la lansarea la București a monedei ilegale “Sibcoin” pentru județul Sibiu vor confirma că sunt dușmani ai Poporului Român și că acționează împotriva integrității teritoriale a României.

Lasă un comentariu