Vârstnicii îşi pot spune păsurile, gratuit, la telefon!

Distribuie pe:

Persoanele vârstnice, afectate de izolare, lipsă de informaţii şi de sprijin, au la dispoziţie un număr de telefon gratuit - 0800.460.001 - la care pot suna de luni până vineri, între orele 8-20, graţie Fundaţiei Principesa Margareta a României.

„Situaţia financiară precară, problemele de sănătate, dependenţa de ceilalţi, sentimentul de inutilitate şi de singurătate, precum şi lipsa interlocutorilor sunt cele cinci probleme principale cu care se confruntă aproximativ 1.500.000 de vârstnici din România.

Noi ne propunem să le ascultăm problemele, să le oferim oportunităţi de participare la viaţa societăţii şi de valorificare a experienţei lor. De asemenea, dorim să mobilizăm comunităţile locale în sprijinul acestor persoane, care au fost la un moment dat stâlpii societăţii şi care trebuie tratate cu respectul cuvenit", afirmă Mugurel Mărgărit Enescu, director executiv al Fundaţiei Principesa Margareta a României, într-un comunicat de presă.

Telefonul Vârstnicului este o linie telefonică gratuită şi confidenţială, care răspunde nevoilor tuturor vârstnicilor din România, fie că este vorba de informare, consiliere sau sprijin practic şi emoţional. 

Lasă un comentariu