Veteran de război sărbătorit la împlinirea a 96 de ani

Distribuie pe:

Cu ocazia aniversării zilei de naștere de către veteranul de război caporal (rtr.) Iclodan Teodor, care a împlinit, la data de 12.11.2015, venerabila vârstă de 96 de ani, începând cu ora 12.00, la domiciliul subofițerului din localitatea Balda, județul Mureș, a avut loc o ceremonie prilejuită cu ocazia acestui eveniment.

În cadrul acestei ceremonii, șeful Serviciului Cabinet din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, comisar șef Gliga Traian, a înmânat veteranului de război DIPLOMA DE EXCELENȚĂ, în semn de apreciere și recunoștință pentru actele de eroism, fără de care Statul Român modern nu ar fi existat, alături de un cadou simbolic.

Din partea Ministerului Apărării Naționale - UM 01011 - plutonier adjutant Ilaș Mihai, a citit Ordinul de avansare la gradul de plutonier adjutant și i-a înmânat veteranului Diploma de onoare. 

De asemenea, la eveniment a participat, din partea Primăriei Orașului Sărmașu, primarul Mocean Ioan.

Veteranul Iclodan Teodor s-a născut la data de 12 noiembrie 1919, iar în anul 1941 s-a încorporat în Regimentul 1, Artilerie Motorizată - Divizia Blindată București. Venerabilul a participat la operațiunile militare de pe frontul de est, peste Prut, la Chișinău, Orhei, Bălți. 

La Odesa, lângă orașul Dalnic, este rănit la piciorul stâng cu două schije de obuz, fiind internat la Tiraspol, apoi la Tighina și București, timp de o lună. Din concediu este chemat ca instructor la Școala Politehnică pentru studenți încorporați în armată, până la terminarea războiului.

Am ascultat cu emoție amintirile pe care le-a depănat în prezența noastră și l-am admirat pentru curajul cu care a reușit să treacă peste greutățile pe care le-a întâmpinat.

A fost un moment emoționant, și pe această cale polițiștii din cadrul I.P.J. Mureș doresc să-i aducă sincere mulțumiri pentru eforturile și sacrificiile pe care le-a depus de-a lungul timpului, îi dorim multă sănătate, alături de un sincer „La mulți ani!"!

Să ne amintim și să nu uităm nicio clipă că flacăra nestinsă a bucuriei se află în gesturi simple, omenești, în generozitate nedisimulată, în fapte creștinești.

Reamintim faptul că la inițiativa Ministerului Apărării Naționale, anul 2015 a fost declarat, prin Hotărârea de Guvern adoptată în data de 11 martie a.c., „ANUL VETERANILOR DE RĂZBOI".

În acest sens, Garnizoana Târgu-Mureș și Instituția Prefectului - Județul Mureș, în colaborare cu Inspectoratul de Poliție Județean Mureș,

Consiliul Județean Mureș și Primăria Municipiului Târgu-Mureș desfășoară activități care să exprime recunoștința față de eroii, respectiv veteranii mureșeni, incluse într-un proiect major, denumit „CINSTIRE EROILOR MUREȘENI".

    

Lasă un comentariu