„Punți de lumină" arcuite peste Mureș și... Nipru CAZACII DIN UCRAINA, ÎN PRAGUL SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ

Distribuie pe:

Nu peste mult timp, Ucraina va întâmpina Noul An 2016 într-o atmosferă apăsătoare, dominată de provocări ce-i amenință însăși suveranitatea și integritatea, situație în care noi, cazacii, suntem chemați să ne demonstrăm rolul de scut al Țării, precum și de sprijin ferm al politicii statale de reforme, având ca obiectiv eradicarea corupției și ridicarea nivelului de viață al întregii societăți ucrainiene.

Facem apel la valorile umane care ne unesc, la înțelegere, toleranță și armonie în societate, contribuind astfel la consolidarea statului de drept ucrainean în respectul legii și al autorității instituite democratic.

Istoria cazacilor din Ucraina este una dintre cele mai importante pagini ale Marii Cărți a dăinuirii poporului nostru. În momentele cele mai încrâncenate ale luptei pentru libertate a poporului ucrainean, cazacii și-au adus tributul de vitejie, eroism și loialitate, apărând adesea cu sângele lor, cu eroism, păstrându-și, cu înțelepciune, credința, tradițiile și valorile morale.

De-a lungul secolelor, solidaritatea și fraternitatea cazacilor au constituit un impresionant etalon moral pentru popoarele și istoria bătrânului continent european. Personalități de renume mondial au sprijinit efortul de emancipare națională și mișcarea de eliberare din Ucraina.

Urmașii de azi ai cazacilor dezvoltă cele mai bune tradiții ale înaintașilor, constituind pentru noi model de vitejie și devotament față de Ucraina.

Tezaurul fiecărei națiuni îl constuie valorile sale culturale și spirituale, transmise nouă din generație în generație. După cum știți, aceste evenimente ale iernii le sărbătorim încă din perioada Zaporizhzhya sich (n.n. - organizare administrativă și militară autonomă a cazacilor zaporojeni, desființată de Ecaterina a II-a), și le continuăm.

 Cu prilejul apropiatelor Sărbători, îi felicit pe toți cazacii, dorindu-le sănătate, fericire și inspirație în efortul solidar de a revigora cele mai bune tradiții de muncă rodnică pentru binele poporului și slava cazacilor din întreaga lume.  

Vă urez, din tot sufletul, Crăciun fericit! Această zi sfântă, venerată de cazaci, unește generațiile, împletind tradițiile peste timp.

Maica Domnului veghează și protejează trupele glorioase ale vitejilor cazaci, precum și întregul popor ucrainean.

 Să ne întoarcem privirile către Sfânta Fecioară, rugând-o să aducă pace, bunătate, prosperitate, un viitor demn și fericit poporului nostru! Să coboare harul său asupra noastră, cu dragostea ei sfântă, cu blândețe și iertare!

Eu, sincer, vă doresc tuturor fericire, bucurie, fericire și sursă de inspirație pentru inițiativele de succes în favoarea Patriei.

Să ne unească lumina de nestins a credinței, preamărind înaltul patronaj al Sfintei Fecioare Maria!

Din toată inima urez un An Nou 2016 fericit cazacilor din întreaga lume, în venele cărora curge sângele marilor noștri strămoși, demni urmași datorită cărora trăiește și vibrează spiritul eroic al înaintașilor noștri!

Nota red. General col. (r) Anatoly Vladimirovici KREMNEV, va fi oaspetele ediției din primăvară a „Punților de lumină".

 

General col. (r) Anatoly Vladimirovici KREMNEV, Președintele Uniunii Mondiale a Atamanilor Cazaci Ucraineni, Ambasador al Păcii 

Lasă un comentariu