Cu televizorul tulburați poporul

Distribuie pe:

Iarna, un anotimp de odihnă, de pregătire sufletească și trupească pentru anul care vine, ne oferă prilejul să ne facem planuri, proiecte de viitor. Au trecut sfintele sărbători, și, pentru orășenii care viețuiesc la bloc, televizorul rămâne una dintre șansele de petrecere a timpului liber confortabil, la căldură. Cititul presei, al unei cărți, sunt obiceiuri tot mai rar întâlnite, fiindcă majoritatea românilor găsesc pe internet tot ce-i poate interesa, chiar dacă cele mai credibile informații sunt în presa scrisă.

Cât privește programele de televiziune oferite de sumedenia de posturi, aproape toate se referă la știri de senzație. Să-mi fie cu iertare, dar la un moment dat, după ce am butonat telecomanda, plictisit de publicitatea ostentativă, sunt dezamăgit, să nu spun scârbit, de „fâțele" la modă, toate blonde, ajunse mari vedete după ce au trecut printr-o școală de jurnalism pe grăbite sau pe-nserate, mă opresc la un documentar științific sau la un film românesc, că de turcisme, de filme cu scene violente, catastrofe de tot felul, de parcă în lumea asta numai de asemenea evenimente avem parte, m-am săturat. Cât despre jurnalele de știri, toate sunt trase după același calapod. Crime, violuri, accidente rutiere, arestările miliardarilor de carton, divorțuri. Nu mai amintesc și de circul politic, susținut de aceeași comentatori, sfătoși nevoie mare. Cel mai mult mă deranjează ofensiva susținută de unele televiziuni împotriva Bisericii Naționale a Românilor. Antena 3, B1TV, România TV, sunt posturi care nu pierd nicio ocazie de a ataca, de a mânjiți cu noroi ierarhii Bisericii Ortodoxe. Fâțe fără nicio cultură religioasă, fără bun simț, vin și critică slujitorii bisericii fără nicio rușine de oameni și frică de cele sfinte. Veți spune că nu ne obligă nimeni să ne uităm la asemenea evenimente. Așa este, dar, la un moment dat, după ce ai butonat pe vreo 7-8 canele, curiozitatea te îndeamnă să vezi și ce bazaconii mai scornesc niște neisprăviți de prezentatori, probabil aflați în slujba dușmanilor neamului românesc. După ce ai văzut o asemenea înscenare, o vezi și mâine și poimâine, astfel că, la un moment dat, începi să-ți pui întrebări, să te încerce îndoieli față de anumite situați și personalități. Tulburat, te întrebi: oare așa să fie cum spun reporterii ăștia? De pildă, câteva zile la rând, o televiziune a lansat suspiciunea că incendiul de la „Colectiv" a fost pus la cale de oamenii președintelui Iohannis, pentru a fi înlăturat Victor Ponta, un papagal periculos, care dacă mai este lăsat mult în libertate chiar se va crede vultur. Miercuri dimineața, ziua mi-a fost tulburată de o știre despre un posibil război nuclear lansat de Coreea de Nord. Nici nu s-a uscat bine cerneala de pe Decretul de numire al prim-ministrului Cioloș, că s-au și găsit ciocoflendări care să comenteze în fel și chip această guvernare. Mă surprinde revolta televizată a foștilor militari care cer pensii suplimentare.

Culmea ironiei, printre cei care comentează nu sunt militari, subofițeri și ofițeri, militari adevărați cu școli și academii de profil, ostași care și-au făcut cu cinste și demnitate datoria în oștirea română și față de țară, ci politruci, ofițeri care s-au ocupat cu îndoctrinarea tinerilor militari. Iarăși și iarăși, să-mi fie cu iertare, dar față de 450 de lei pensia unui fost zootehnist, îngrijitor de animale la un CAP, care se scula dimineața la cinci pe linia grajdului și a muncit o viață într-un mediu toxic și pensia de zece ori mai mare a unui subofițer sau ofițer ieșit la pensie la 45 sau 50 de ani, este o diferență de la cer la pământ. Cei care am avut „fericirea" să ne satisfacem serviciul militar „la zi", un an și patru luni, cunoaștem foarte bine activitatea și năravurile unor foști militari… Mă întreb din nou: de ce n-au protestat militarii noștri când a fost lăsat glonțul patriei să ruginească pe țeava puștii, iar ei să fie pensionați cu salarii compensatorii la o vârstă „fragedă". De ce televiziunile noastre nu prezintă reportaje despre necesitatea menținerii unei armate moderne, profesioniste, cu tineri obligați prin lege să-și satisfacă stagiul militar? De ce nimeni nu comentează despre lichidarea Armatei Române și înființarea unei armate cu tineri mercenari pe fronturile de luptă, unde, noi, români, nu avem nici în clin, nici în mânecă, vreo treabă în țările respective. Tulburați fraților poporul, cu televizorul, faceți-l să uite de problemele cu adevărat importante pentru țară…

  

Lasă un comentariu