JOCURILE VIDEO NE ÎMBOLNĂVESC COPIII

Distribuie pe:

Specialiștii spanioli de la Colegiului Fizioterapeuților din Madrid, citați de descopera.ro, atrag atenția că tot mai mulți copii ajung la medic, acuzând dureri de mâini, mai exact la degetele mari, dar și cu dureri de spate sau cervicale. Motivul este că aceștia petrec prea mult timp cu jocuri video, console, la care trebuie să își folosească în mod repetat degetele mari pentru a apăsa și a acționa butoanele de comandă.

„Pe parcursul jocului, care poate dura zeci de minute sau chiar ore în șir, copiii adoptă poziții greșite. În plus, când videoconsola se sprijină pe piept, pot apărea dureri cervicale. Și spatele poate suferi leziuni ale mușchilor și oaselor, din cauza pozițiilor neadecvate.

Dacă timpul de folosire a acestor jocuri nu este limitat, pe lângă faptul că simt dureri tot mai puternice la mâini, copiii pot ajunge să dezvolte malformații în creșterea degetelor, dacă mențin mult timp o poziție forțată.

Părinții trebuie să conștientizeze faptul că această problemă există și să îi determine pe copii să facă pauze după fiecare 45 de minute de joc, pentru a se mișca, a bea apă... Din păcate, există foarte puține jocuri video care semnalează această problemă în instrucțiunile lor sau care, în timpul folosirii, dau semnale prin care îl avertizează pe jucător că ar trebui să facă pauză.

Problema este că, întotdeauna, copiilor li se pare insuficient timpul și continuă jocul, deși este contraindicat. Când durerea devine supărătoare, recomandăm vizite la medic sau la fizioterapeut, administrarea de medicamente și aplicarea de unguente antiinflamatoare, iar în cazuri extreme poate fi nevoie chiar de intervenții chirurgicale", explică specialiștii spanioli. 

Lasă un comentariu