Aveţi laptop? Păziţi-l!

Distribuie pe:

Un studiu despre securitatea laptopurilor, comandat de Intel Corporation, relevă că pierderea sau furtul PC-urilor mobile ale angajaţilor generează pierderi financiare semnificative. În urma analizei a 138 de cazuri de laptopuri pierdute sau furate, s-a stabilit că preţul total generat de înlocuirea, detectarea, expertiza criminalistică, pierderea proprietăţii intelectuale, pierderea productivităţii (mai ales în cazul corporaţiilor), precum şi aspectele legale, de consultanţă şi regulatorii este de aproximativ 49.246 de dolari.

Potrivit studiului, cu cât compania ia cunoştinţă de furtul laptopului mai devreme, cu atât costul general este mai mic. Dacă un laptop este furat, iar dispariţia lui este anunţată în aceeaşi zi, costul mediu ajunge la 8.950 de dolari, conform studiului. După mai mult de o săptămână costul poate să ajungă chiar şi la (atenţie!) 115.849 dolari.

Acelaşi studiu relevă că un laptop furat sau uitat de angajaţi în aeroporturi, taxiuri sau hoteluri oriunde în lume reprezintă o pierdere de aproximativ 50.000 de dolari pentru companie, reflectând valoarea informaţiilor deţinute de laptop şi preţul mediu al dispozitivului mobil propriu-zis.

Concluzia: Aveţi laptop? Păziţi-l.

Lasă un comentariu