Înapoi la opinci

Distribuie pe:

În timpuri de mult uitate, trăia un rege care conducea o ţară prosperă. Într-una din zile, acesta s-a dus să viziteze unul dintre cele mai îndepărtate colţuri ale regatului său. Când s-a întors la palat a început să se plângă de cât de tare îl dureau picioarele, întrucât a fost prima dată când a străbătut o cale atât de lungă, iar drumul a fost stâncos şi dificil. Prin urmare s-a decis să ia măsuri. A poruncit oamenilor săi să acopere fiecare drum din întreg regatul cu... piele. În mod cert va fi nevoie de mii de piei de vite şi va costa o uriaşă sumă de bani.

Unul dintre slujitorii săi înţelepţi, a cutezat însă să-i spună regelui:

- Măria ta, de ce să cheltuiţi fără folos atâţia bani? Mai bine porunciţi să vă taie o bucată mai mică de piele cu care să vă acoperiţi picioarele.

Regele a fost mai întâi surprins, dar într-un final a acceptat să-şi facă lui „încălţări" cu care să poată străbate toate drumurile grele ale regatului.

Dacă dumneavoastră, românii, v-aţi săturat de drumuri foarte proaste, de corupţie şi de lipsa autostrăzilor, vă recomand să treceţi la opinci, sau poate, mai lejer, la sandalele romane.

Din vol. „TINDA RAIULUI - ofertă nelimitată", se găseşte la Catedrala Mare

Lasă un comentariu