Românii îl vor ca preşedinte pe Vlad Ţepeş!

Distribuie pe:

Centrul de Studii şi Cercetări Infopolitic (CSCI) a dat publicităţii, marţi, 9 februarie 2016, câştigătorul unor alegeri prezidenţiale ipotetice, la care ar participa lideri istorici, Vlad Ţepeş ieşind pe primul loc!

„Rolul acestei cercetări este acela de a testa profilul dezirabil (dorit) de preşedinte, pe care românii şi l-au format. Astfel, am constatat că 35% dintre români l-ar alege pe Vlad Ţepeş, 21% l-ar vota pe Alexandru Ioan Cuza, 18% - pe Ştefan Cel Mare, iar 9% - pe Mihai Viteazul. În top, se mai află Constantin Brâncoveanu şi Decebal (cu câte 6%), urmaţi de Tudor Vladimirescu, cu 2%.

Însă, Vlad Ţepeş este câştigător printre alegătorii de toate vârstele, fiind pe primul loc în preferinţele ambelor sexe. Bărbaţii sunt, într-o mai mare măsură, admiratori ai acestui model (42%), în vreme ce doar 29% dintre femei l-ar alege.

Doamnele şi domnişoarele se pronunţă în număr mai mare pentru Alexandru Ioan Cuza (25% faţă de 15% bărbaţii) şi Ştefan cel Mare (21% faţă de 15% cei de sex masculin).

27% dintre votanţii UDMR se declară în favoarea lui Vlad Ţepeş (aproape la egalitate cu Ştefan cel Mare), adică 26%", anunţă CSCI. 

Lasă un comentariu