Tripleta internet-digital-telefonie mobilă, în topul preocupărilor tinerilor!

Distribuie pe:

Conform unui studiu realizat pe 10.000 de respondenți (61% femei și 39% bărbați) - efectuat de Asociația producătorilor și Distribuitorilor de Echipamente de Tehnologia Informației și Comunicațiilor - 94% dintre tineri au un telefon mobil, 80% dintre ei petrec zilnic peste 3 ore în fața computerului, iar 87% au achiziționat produse prin intermediul internetului. Din datele studiului mai rezultă că 33% dețin un laptop, 49%, un desktop, 17% dispun de ambele echipamente, 76% dispun de stick-uri de memorie și doar 8% au console de jocuri.

În ceea ce privește motivele pentru care este folosit internetul, domină dorința de „comunicare" (89%) și informare (80%), alte preocupări online fiind reprezentate de descărcarea de fișiere (jocuri, filme, muzică), cea educațională pentru 78% și cea de divertisment - 79%.

Păi, dacă astea-s preocupările de bază, de ce să ne mai mire că la BAC-uri (examenele de bacalaureat) uneori, cad pe capete?! Ei, tinerii… „No, acum, și dumneata, doară nu poți să faci și una, și alta", i-a răspuns un intern-ist unui… ziarist!

Asta, cam așa-i!

Lasă un comentariu