Ceaiul de salvie, de mare ajutor în bronşită

Distribuie pe:

Cu un miros plăcut şi gust uşor amărui, salvia e un remediu pentru sănătatea întregului organism. Folosită de secole în medicina naturistă, această plantă acţionează asupra unui spectru larg de afecţiuni.

De la salvie se folosesc frunzele şi părţile aeriene înflorite. Cel mai comun e ceaiul, care are proprietăţi antisudorifice, antiinflamatoare, antinevralgice. Iată principalele beneficii ale acestei plante.

Rezolvă problemele digestive

Ceaiul de salvie are capacitatea de a relaxa muşchii stomacului, facilitând digestia şi prevenind tulburările digestive (balonare, arsuri gastrice, crampe stomacale).

Reduce inflamaţiile

Aplicat local, pe răni, ceaiul de salvie acţionează ca un antiseptic şi distruge microbii şi germenii.

Combate afecţiunile respiratorii

Dacă vă chinuie o afecţiune respiratorie, nu ezitaţi să apelaţi la această plantă minune. Ajută în bronşite cronice, astm bronşic, expectoraţii tuse, laringite, amigdalite.

Te ajută să slăbeşti

Stimulează arderile metabolice şi previne formarea depozitelor de grăsime. Aşadar, te ajută să slăbeşti sănătos.

Oferă strălucire părului               

Ceaiul de salvie este un remediu naturist pentru părul gras. Combate căderea părului şi îi oferă strălucire.

Alungă stresul şi oboseala

Pentru că are efecte calmante, ceaiul de salvie ajută foarte mult şi în caz de oboseală, nervozitate, surmenaj sau depresie.

Previne Alzheimer-ul

Această plantă are efecte extrem de benefice pentru prevenirea senilităţii. Revigorează memoria, îmbunătăţeşte tonusul psihic, stimulează puterea de concentrare, fiind utilă persoanelor suprasolicitate intelectual.

Vindecă rănile

Poate fi folosită pentru tratarea rănilor ce se vindecă greu, prin aplicarea de cataplasme cu salvie. De asemenea, pentru eliminarea mirosului neplăcut şi a transpiraţiei se foloseşte infuzia de salvie, fie băută, fie comprese pe locul afectat (axile, mâini) sau băi de picioare.

Lasă un comentariu