ÎN RITM DE JAZZ

Distribuie pe:

Despre Târgu-Mureş şi ambiţiile mureşenilor de a face din oraşul lor o adevărată capitală europeană a culturii se pot spune multe. În aceste rânduri ne vom opri însă la unul dintre cele mai îndrăgite capitole ale vieţii culturale mureşene şi anume la jazz. Anul acesta, în perioada 8-12 mai, se va scrie cronica celei de-a opta ediţii a Festivalului Internaţional de Jazz pentru Studenţi. Diferitele academii de muzică îşi vor etala valorile şi vor avea şansa de afirmare pe parcursul a cinci zile care promit să umple oraşul cu sonorităţi de calitate şi să amplifice activităţile culturale ale iubitorilor de jazz mureşeni şi nu numai.

Aşa cum ne-a obişnuit, festivalul se va desfăşura pe două segmente, unul de concurs şi altul de concerte. Programul-concurs va aduna în jurul său studenţi muzicieni în formare la şcoli muzicale acreditate atât din ţară cât şi din străinătate. Unicitatea festivalului este conferită de faptul că aceşti concurenţi vor fi evolua în faţa unui juriu format şi profesionişti în domeniu dar şi în faţa unor nume consacrate ale jazz-ului care vor asigura şi programul-concert.

Ne aşteptăm ca Festivalului Internaţional de Jazz pentru Studenţi de la Târgu-Mureş să adune în acest an un public numeros, pentru că printre surprizele evenimentului se vor număra Bende Zsolt Quartet din Ungaria, Mike Parker's Trio Theory, din SUA, Nagy János Trió, din Ungaria, Irina Sârbu Band, din România şi Elsa Valle Y Sus Hermanos, din Cuba. Organizatorilor, Casa de Cultură a Studenţilor Mureş, Asociaţia Partitura şi Jazz&Blues Club, le dorim să găsească toate resursele necesare pentru un adevărat regal muzical care să ne umple sufletele de frumos.

 

Lasă un comentariu