Înaltpreasfinţitul Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, prezent în mijlocul preoţilor şi credincioşilor din Protopopiatul Reghin

Distribuie pe:

Zilele trecute, preoţii şi credincioşii din Protopopiatul Ortodox Reghin s-au bucurat de vizita Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, care, coborând din vechea cetate a Bălgradului, unde au păstorit odinioară Sfinţii Ierarhi Ilie Iorest, Sava Brancovici şi Simion Ştefan, a venit pe meleagurile binecuvântate ale Mureşului Superior pentru a aduce întărire în credinţă şi zidire sufletească. În ziua de sâmbătă, 14 mai 2016, începând cu ora 12, înaltul ierarh a săvârşit, alături de un ales sobor de preoţi în frunte cu preotul Teodor Beldean protopopul Reghinului, slujba de binecuvântare a capelelor mortuare din localităţile Neagra, Stânceni, Meştera, toate aparţinând de parohia Stânceni, unde păstoreşte, cu râvnă şi evlavie, preotul Eugen Piti.

Duminică, 15 mai 2016, întreaga comunitate din Lunca Bradului a îmbrăcat straie de sărbătoare cu prilejul slujbei de târnosire a bisericii ortodoxe din localitate. De la ora 7,30 au fost oficiate sfinţirea mică a apei şi slujba Utreniei, apoi, la ora 8,30, a fost primit Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, care, de la ora 9,00, a oficiat slujba de sfinţire a bisericii cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil". De la ora 10, a fost oficiată Sfânta Liturghie Arhierească de către Arhiepiscopul Alba Iuliei, în mijlocul unui ales sobor de preoţi, în frunte cu preot Teodor Beldean, protopopul Reghinului, iar de la ora 12 au fost susţinute cuvântări. Parohia ortodoxă Lunca Bradului este păstorită cu mare evlavie şi râvnă de către părintele Vasile Sorin Burian.

Marţi, 17 mai 2016, la Reghin, a avut loc Conferinţa preoţească de primăvară, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Irineu. De la ora 9,30 s-a oficiat slujba de Te-Deum în biserica Înălţarea Domnului de la protopopiat, apoi, de la ora 10, la sala de şedinţe de la sediul Protopopiatului Reghin, a avut loc conferinţa cu tema „Educaţia religioasă a tineretului - temelia propăşirii spirituale a neamului nostru", în cadrul căreia au susţinut lucrări: pr. Eugen Doroftei (Aluniş), pr. Vasile Bugnar (Logig) şi pr. Daniel Oprea (Săcalu de Pădure), de asemenea, au mai luat cuvântul şi alţi preoţi. Înaltpreasfinţitul Irineu a adus cuvinte de îndrumare tuturor preoţilor în misiunea sfântă de slujire a lui Dumnezeu şi a oamenilor.

Iată, aşadar, câteva zile deosebite, în care preoţii şi credincioşii din Protopopiatul Reghinului s-au bucurat de vizita ierarhului lor, care, prin expunerile sale, a sădit în sufletele tuturor mângâiere sufletească, zidire duhovnicească şi întărire în credinţă.

 

Lasă un comentariu