Screening gratuit privind incontinenţa urinară

Distribuie pe:

În zilele de 23 şi 24 iunie, se va desfăşura, la Târgu-Mureş, o nouă etapă a campanei de screening privind incontinenţa urinară la femei, acţiune unică la nivel naţional.

Anunţul a fost făcut miercuri, 15 iunie, la conferinţa de presă susţinută de conf. univ. dr. Martha Orsolya, şeful Clinicii de Urologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş. Se urmăreşte depistarea unor noi cazuri de pierdere involuntară de urină în situaţia în care - a explicat dr. Martha - majoritatea celor care se confruntă cu această problemă în copilărie nu vor scăpa de ea nici la vârsta adultă. Incidenţa creşte odată cu îmbătrânirea, astfel că una din două femei de 70-75 de ani suferă de această afecţiune. Or, depistarea ei în fază incipientă beneficiază de resurse terapeutice (investigaţii clinice, imagistice etc.) cu rezultate foarte bune. Este vorba de o afecţiune care se poate preveni şi se poate trata, însă, în lipsa unui tratament adecvat poate deveni un handicap grav, provocând infecţii urinare sau dermatologice severe, greu de rezolvat, a mai precizat conf. dr. Martha.

Screening-ul programat pentru 23 şi 24 iunie este gratuit şi se adresează femeilor cu vârste cuprinse între 30 şi 70 de ani, iar înscrierile se fac în zilele de 21 şi 22 iunie, între orele 13 şi 15, la camera pentru internări de zi de la parterul Clinicii de Urologie. Nu este nevoie de bilet de trimitere.

 

Lasă un comentariu