CEA MAI MARE PARADĂ MOTO

Distribuie pe:

Sâmbătă, 18 iunie de la ora 12.00, va avea loc cea mai mare paradă moto din Transilvania, la care anticipăm că vor participa peste 500 de motociclişti.

Evenimentul este organizat în cadrul celei de-a două ediţii Maris Fest, care va începe vineri, de la ora 17.00, în zona 7 Plopi din Complexul de Sport şi Agrement „Mureşul".

Pe lângă concerte, concursuri dedicate motocicliştilor şi multă muzică rock, organizatorii îşi propun să atragă atenţia tuturor participanţilor la trafic asupra prezenţei motocicliştilor pe şosele.

Astfel, în parteneriat cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie Mureş, în cursul zilei de sâmbătă peste 500 de motociclişti vor porni în paradă pe străzile din Târgu-Mureş.

Traseul va cuprinde tot oraşul, spune unul dintre organizatorii evenimentului, din partea Clubului Moto Legio Maris, Romulus Puia:

„Traseul va începe de la Promenada, strada Gheorghe Doja, gară, Mureş Mall, după care vom continua pe Bd. 1 Decembrie, Bd. Pandurilor, Fortuna, zona Corina, Diamant, Cutezanţei, vom reveni din intersecţia de la Fortuna spre zona Centru, Călăraşi, vom încercui cartierul Unirii, Petrom, Cornişa, Gheorghe Marinescu şi coborâm la sensul giratoriu în Complexul Week-end la locaţia Maris Fest."

În ultimul an şi jumătate au avut loc 16 accidente de circulaţie, din care 8 au fost înregistrate ca fiind din vina motocicliştilor.

O persoană a decedat şi 7 au fost rănite grav.

Statisticile privind numărul de decese în accidente de motociclete au scăzut tocmai datorită unor astfel de campanii de informare, spune subcomisarul Marius Andone de la Serviciul Rutier din cadrul IPJ Mureş,:

„În ultimele 18 luni calendaristice numărul accidentelor de circulaţie în care au fost implicaţi motociclişti a scăzut considerabil şi eu cred că asta s-a datorat pe de o parte faptului că unii participanţi la trafic pe patru roţi au înţeles că respectul faţă de motociclişti concură la evitarea unor astfel de accidente, iar pe de altă parte şi motocicliştii au înţeles că trebuie să adapteze viteza la condiţiile de drum şi de trafic".

 

Lasă un comentariu