ACIDITATEA STOMACULUI NU POATE FI DOMOLITĂ

Distribuie pe:

Dr. Gabe Mirkin, medic specialist în alergologie şi imunologie la Universitatea americană din Maryland, citat de descopera.ro, susţine că putem lua oricâte suplimente de calciu sau antiacide dorim şi consuma oricât de multă apă potabilă alcalinizată, în speranţa că vom domoli aciditatea stomacului, însă nu vom ajunge niciodată la rezultatul dorit.

„Suplimentele de calciu, antiacidele sau apa potabilă alcalinizată nu pot schimba aciditatea stomacului mai mult de câteva minute. Stomacul nostru are o aciditate atât de mare încât nimic nu i-o poate schimba. Citricele, oţetul, acidul ascorbic sau folic nu înfluenţează în niciun fel aciditatea din stomac, nu mai mult de câteva minute. Toate alimentele care părăsesc stomacul sunt acide. Când aceste alimente pătrund în intestine, secreţiile din pancreas neutralizează acizii din stomac. Prin urmare, nu contează ce mănânci, alimentele din stomac sunt acide, iar cele din intestine sunt alcaline.

Modificarea dietei nu va putea modifica aciditatea niciunui organ al corpului. De altfel, schimbarea acidităţii din corp ar putea fi periculoasă şi ne-ar putea îmbolnăvi. Promotorii dietei alcaline susţin că celulele canceroase nu pot trăi într-un mediu alcalin şi au dreptate, explică medicul, însă nicio altă celulă nu poate. Reacţiile chimice din corp cu eliberare de energie sunt pornite de enzime care, ca să înceapă să funcţioneze, au nevoie de un mediu acid. Gradul de aciditate sau alcalinitate este exprimat prin pH. Dacă sângele îşi schimbă aciditatea sau alcalinitatea din oricare motiv, atunci organismul se mobilizează pentru a aduce pH-ul la normal pentru că altminteri enzimele nu funcţionează, iar reacţiile chimice necesare nu pot avea loc în organism.

De exemplu, atunci când cineva îşi ţine respiraţia, dioxidul de carbon se acumulează rapid în sânge, iar acesta devine acid. Ne simţim inconfortabil şi căutăm să ne reluăm respiraţia normală cât mai curând, în timp ce pH-ul revine şi el la normal. Dacă rinichii sunt deterioraţi şi nu pot regla aciditatea din sânge, reacţiile chimice sunt oprite, toxinele se acumulează în sânge şi putem muri. Anumite alimente pot lăsa în urma procesului de digestie resturi care pot transforma gradul de aciditate al urinei, însă urina este singurul fluid corporal care este influenţat de alimente şi suplimente acide sau alcaline. Aciditatea urinei este irelevantă atâta vreme cât aceasta e conţinută în vezica urinară şi nu influenţează în niciun fel pH-ul vreunei părţi din organism.

Alimentele alcaline sunt fructele proaspete şi legumele, iar cele acide sunt de origine animală. Atunci când mâncăm mai multe proteine decât avem nevoie, corpul nu poate înmagazina excesul de aminoacizi şi îi converteşte în acizi organici care ajung în sânge. Dar sângele nu devine acid, pentru că, în momentul în care proteinele sunt schimbate în acizi organici, calciul părăseşte oasele pentru a neutraliza aciditatea şi a menţine pH-ul din sânge la nivelul normal. Din această cauză, mulţi cercetători sunt de părere că proteinele în cantitate mare pot slăbi oasele şi duce la apariţia osteoporozei.

Aşadar, dacă cineva vă spune să cumpăraţi suplimente de calciu sau apă potabilă alcalină pentru a mai reduce din aciditatea existentă în corp, este bine să vă vedeţi de treabă", conchide medicul american.

 

Lasă un comentariu