FEMEILE ÎȘI FOLOSESC CREIERUL MAI MULT DECÂT BĂRBAȚII

Distribuie pe:

Oamenii de știință germani de la Institutul „Max Planck" din Munchen, citați de descopera.ro, susțin că somnul lung și odihnitor are darul de a îmbunătăți capacitatea creierului unei femei, în timp ce la bărbați acest lucru se întâmplă chiar și atunci când aceștia ațipesc doar puțin. Care sunt cauzele?

„În studiul nostru, am analizat obiceiurile legate de somn și odihnă ale unui grup de 160 de adulți, pentru a stabili cum afectează somnul capacitatea intelectuală.

Astfel, după obiceiurile legate de somn, am dat participanților la studii teste de inteligență, folosindu-ne de programele de somn ale fiecăruia și am făcut calcule în așa fel încât să obținem anumite corelări între obiceiurile de odihnă și gen.

Rezultatele au arătat că valorile IQ-ului (coeficientul de inteligență) creșteau atunci când femeile beneficiau de un somn profund, însă acest lucru nu poate fi spus și în cazul bărbaților, al căror creier își recapătă forța chiar și atunci când aceștia doar ațipesc.

Deci, rezultatele cercetării noastre demonstrează că legătura dintre calitatea somnului și inteligență este mult mai complexă decât am fi crezut. Sunt foarte mulți factori implicați în abilitățile intelectuale, iar somnul este doar unul dintre acești factori.

Însă, motivul pentru care femeile au nevoie de mai mult somn este acela că creierul lor este mult mai complex decât cel al bărbaților. Femeile pot face mai multe lucruri deodată și pot fi foarte flexibile, folosindu-și creierul mai mult decât bărbații", concluzionează specialiștii germani.

Lasă un comentariu