Proiect: PROFESORII AR PUTEA IEŞI LA PENSIE MAI DEVREME CU TREI ANI

Distribuie pe:

Senatorii PSD Ecaterina Andronescu, Marian Pop şi Mihai Fifor au iniţiat un proiect de lege, prin care propun ca profesorii să poată solicita ieşirea la pensie cu trei ani mai devreme.

„Pe de o parte, există angajaţi care doresc pensionarea, la cerere, pentru că nu se mai află în posibilitatea fizică sau psihologică să răspundă cerinţelor de eficienţă ale sistemului de învăţământ actual într-o continuă schimbare, iar acest fapt se reflectă în rezultatele elevilor. Pe de altă parte, există cadre didactice care demonstrează competenţă şi după împlinirea vârstei de pensionare. Acestora, legea le permite să rămână titulari în sistemul de învăţământ încă 3 ani peste vârsta standard de pensionare.

Dacă legea permite activitatea cadrelor didactice, la cerere, 3 ani după împlinirea vârstei de pensionare, să li se permită şi pensionarea acelor angajaţi care consideră că nu mai sunt apţi de rezultate în învăţământ, tot cu 3 ani anterior vârstei de pensionare", se arată în expunerea de motive care însoţeşte un proiect de lege.

Pentru a se putea pensiona înainte cu 3 ani, profesorii ar trebui să aibă o vechime în învăţământ de 25 de ani (femeile), respectiv 30 de ani (bărbaţii). 

Lasă un comentariu