ROMÂNIA RISCĂ SĂ PIARDĂ BANI DIN PNRR

Distribuie pe:

Cele mai importante dintre cele 24 de jaloane din PNRR care trebuie îndeplinite până la 31 martie sunt legislația privind Pilonul II de pensii și legea salarizării, a declarat președintele PNL, Florin Cîțu, care a adăugat că România riscă să piardă bani în situația în care acestea nu sunt realizate.

“Sunt câteva lucruri importante (la Ministerul Muncii). Unul este legislația Pilonului II de pensii, care este foarte importantă, și al doilea este despre legea salarizării. Mai sunt și alte jaloane, sunt 24 de jaloane care trebuie îndeplinite până la 31 martie, altfel pierdem bani, și aș vrea să văd acel ministru care vine în fața românilor și spune că nu a avut timp să se ocupe și nu vom primi banii din PNRR”, a precizat Cîțu, la Senat, întrebat dacă are semnale că Ministerul Muncii nu ar putea să respecte angajamentele din PNRR în privința pensiilor și a salariilor.

“Noi nu vrem să aducem teme, să aruncăm în spațiul public, apoi să le folosim, să manipulăm, să spunem: noi am vrut asta, dar nu au vrut colegii noștri de coaliție. Nu, mergem în coaliție și ce avem de spus spunem acolo”, a explicat liderul liberal.

Ministrul Marius Budăi a declarat anterior că este o necesitate creșterea pensiilor, iar PSD “a pus în programul de guvernare acest lucru”. El a afirmat că, în calitate de ministru al Muncii, nu va renunța “sub nicio formă” la creșterea pensiilor și rezolvarea inechităților din sistem.

“A fost o discuție la Cotroceni la începutul anului în care am susținut exact acest lucru (creșterea pensiilor - n.r.), inclusiv din perspectiva renegocierii acelui procent de 9,4% din PIB pus din pix de domnul Ghinea de la USR. Domnul Iohannis s-a interesat de acest lucru. Nu avem voie să lăsăm ca acțiunile fără logică ale USR din PNRR să afecteze milioane de pensionari. Este obligația noastră să apărăm drepturile pensionarilor”, a susținut Budăi. (AGERPRES)

Lasă un comentariu