În urma controalelor Direcției de Sănătate Publică, opt firme din județ au rămas… cu activitatea suspendată!

Distribuie pe:

În urma activităților de control efectuate de serviciul de specialitate al Direcției de Sănătate Publică Mureș (DSP) în perioada ianuarie-iunie 2016, opt unități din județ au fost obligate să-și suspende activitatea, conform datelor făcute publice de DSP.

Controalele au vizat depistarea factorilor de risc la adresa sănătății publice, managementul riscurilor privind impactul asupra sănătății și instituirea unor măsuri de eliminare sau, după caz, de diminuare a riscurilor.

În perioada menționată, inspectorii DSP au controlat 1.192 de unități și 652 de produse, recoltând 103 probe, din care 12 au fost neconforme. Au fost aplicate 252 de amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 166.750 de lei. Au fost interzise consumului uman peste 90 de kilograme de produse alimentare și peste 4.700 de bucăți de ambalaje pentru alimente.

În cadrul acțiunilor de control, au fost depistate 43,71 kg și 230 de litri de alimente nerecomandate conform normelor în vigoare și interzise pentru comercializarea în unități de învățământ.

Potrivit raportului întocmit de specialiștii din cadrul DSP, principalele deficiențe constatate au fost: nerespectarea normelor sanitare pentru asigurarea calității serviciilor de asistență medicală, gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor rezultate; nerespectarea normelor de igienă în unitățile de asistență și îngrijire a copiilor și vârstnicilor, nerespectarea normelor de igienă pentru asigurarea securității produselor alimentare, depozitarea necorespunzătoare a materialelor care vin în contact cu alimentele, nerespectarea legislației privind alimentația recomandată preșcolarilor și școlarilor.

Alte nereguli au constat în nerespectarea legislației sanitare privind asigurarea calității apei potabile, precum și a normelor privind funcționarea cabinetelor de înfrumusețare corporală.

Toate cele 79 de sesizări depuse de către persoane fizice și juridice au fost investigate și soluționate.

La ora actuală, sunt în derulare acțiuni tematice de control privind respectarea legislației referitoare la apele de îmbăiere, taberele școlare și unitățile de turism, precum și efectuarea unui nou control în unitățile sanitare cu paturi (publice și private).

Lasă un comentariu