Cine dă din coadă la tine acasă, în apartament? Câinele are „caracter", „torsul" mâței, relaxant?!

Distribuie pe:

Așadar, cine? Câinele sau pisica? Potrivit unui studiu realizat de ISRA Center Marketin Research, jumătate dintre români au acasă un câine, o pisică, mai multe din cele două exemplare sau, în unele cazuri, ambele. Altă constatare a studiului: dacă majoritatea stăpânilor de câini sunt persoane active, între 30 și 34 de ani, în cazul pisicilor, proprietarii au peste 50 de ani.

Întrebare: care e cel mai bun animal de casă, câinele sau pisica? Revista „New Scientist" ne dă un răspuns: „Pisicile au atuul lor. Memoria și atenția unei pisici sunt mult mai mari comparativ cu cele ale unui câine. Pisicile văd mai bine în întuneric sau lumină slabă, având simțul auditiv și cel olfactiv mult mai ascuțite decât cele canine".

… În schimb, studiul citat ne spune că, celălalt patruped, câinele, are mare caracter; câinii au o mare putere de înțelegere să urmărească gesturi umane și să asculte comenzile vocale. Cei care au acasă un câine spun că patrupedul lătrător „e mai docil ca pisica, are obediență față de stăpân", printre altele. Câinele a fost domesticit încă de acum 135.000 de ani, cu mult înaintea pisicilor, și cercetările recente au demonstrat că acesta va alege întotdeauna compania unui om decât a altui câine.

Pe de altă parte, iubitorii de pisici spun că îi calmează, că torsul lor e teribil de relaxant și că nimic în lume nu se compară cu senzația pe care o ai când mângâi o pisică.

„De gustibus non disputandum", zice latinul, iar noi că… fiecare cu plăcerea și gustul lui: C-o fi câine, că-i pisică!

Lasă un comentariu