La început de an școlar, surprize plăcute pentru copii mai nevoiași

Distribuie pe:

Pentru anul școlar 2016-2017, la Centrul de Zi „Rozmarin" din cadrul Serviciului Public de Asistență Socială al Municipiului Târgu-Mureș au fost selectați și înscriși 101 copii, realizându-se trei grupe pentru învățământul preșcolar și două clase pentru învățământul primar.

„Prin grija Primăriei, în timpul vacanței de vară s-au făcut lucrări de igienizare, au fost zugrăvite, decorate și pavoazate sălile, atât la grupele de grădiniță, cât și la clasele de elevi. Centrul a fost pregătit pentru a-și deschide din nou porțile, continuând să ofere copiilor mai puțin norocoși servicii de asistență socială și psihopedagogică, consilierea copiilor și a familiilor acestora, asistență medicală, program educativ, transport, masă, rechizite și, ocazional, îmbrăcăminte. Cei mici au fost întâmpinați cu multă căldură, dar și cu o surpriză: în prima zi de școală, în fiecare sală, pe măsuțele copiilor au fost așezate pachetele cu rechizite, conținând tot ce este necesar pentru desfășurarea cursurilor în cele mai bune condiții", ne-a relatat doamna Corina Todoran, șef serviciu în cadrul municipalității.

Copiii de la „Rozmarin" provin din familii defavorizate, marginalizați social sau cu risc iminent de marginalizare, care nu ar putea frecventa o altă formă de învățământ. 

Lasă un comentariu