Învingătorul a luat totul

Distribuie pe:

Războiul rece s-a terminat odată cu dărâmarea Zidului Berlinului, iar urmările au fost dramatice pentru România. Capitalismul intrat pe ușa din față în viața noastră a provocat distrugeri, de care niciun război nu ar fi fost capabil. Praf și pulbere s-a ales de realizările din epoca socialismului multilateral dezvoltat. S-au jefuit economia națională, băncile, s-au demolat construcții, s-au abandonat ferme performante și combinate chimice. Investitori cu „doi dolari" în buzunar, capitaliști de ocazie, au venit în România și au cumpărat instalații noi, fabrici și uzine, pe care le-au vândut la fier vechi. Tot dezastrul s-a făcut cu complicitatea unor „cozi de topor", lacomi de arginți străini, egoiști și fără dragoste de neam și țară. Luați în calcul numai jaful provocat în județul Mureș de cei care au vândut străinilor Industria laptelui, Fabrica de zahăr din Târgu-Mureș, Combinatul Azomureș, Metalotehnica etc., etc. Pe ruinele construcțiilor din perioada de glorie a socialismului s-au ridicat bănci cu capital străin, supermaketuri din sticlă și beton armat, restaurante, policlinici și spitale private, unde și unde câte o casă de rugăciune pentru cultele neoprotestante interzise până la „revoluție", susținute de americani. Culmea ironiei, au avut tupeul să vină la noi în țară „evangheliști" dornici să ne încreștineze. Acești predicatori nu cunoșteau realitatea de la noi, că poporul român s-a născut creștin, nu „făcut", și că a fost încreștinat de Sfântul Apostol Andrei, că aici este Grădina Maicii Domnului, că istoria noastră este încărcată de jertfa martirilor pentru credința strămoșească. Cel mai trist este să vezi cum vine un învingător capitalist, care habar nu are de istoria neamului românesc, și ne dă lecții, ne jignește la noi acasă.

Așa cum te-ai duce într-o casă străină să le reproșezi proprietarilor că locuința nu este a lor, că ei sunt doar niște tolerați acolo…

Să-mi fie cu iertare, dar oamenii respectivi te vor lua de guler și te vor arunca în stradă. Învingătorii războiului rece își permit să ne jignească la noi acasă. Nu-i suficient că ne-au distrus economia, că încearcă să ne schimbe convingerile religioase, ne mai și terfelesc demnitatea. Pe un ciocoflender din Târgu-Mureș, cu pretenții de intelectual de valoare, îl deranja că în ziarul românilor din județul Mureș sunt publicate prea multe materiale cu caracter patriotic, religios, ortodox. Nu-i de mirare că există „cozi de topor" în stare să aducă osanale învingătorilor. Există și posibilitatea ca, peste câțiva ani, să ni se interzică a ne declara români ortodocși. Doamne ferește să ajungem vremurile acelea !

Învingătorii ne-au luat copiii superdotați, muncitorii cu înaltă calificare, astfel că am ajuns o țară cu 5 milioane de pensionari, condusă de rebuturile regimului socialist, indivizi școliți pe grăbite, cu doctorate plagiate și diplome cumpărate pe valută. Dacă au ajuns absolvenții unor universități prestigioase să-și comande lucrarea de licență de la anumiți profesori profilați pe lucrări de licență, înseamnă că viitorul României cu cei rămași acasă este destul de trist. Am devenit o țară ocupată de învingătorii războiului rece, o țară unde se fac experimente politice, juridice, sociale. Tot ce-am pierdut în 25 de ani de democrație nu se va recupera nici într-o sută de ani.

Se spune că, în ultimii ani, românii s-au deșteptat, că nu mai pot fi așa ușor manipulați de politicieni corupți, că vin din urmă tineri cu principii occidentale. Din păcate, se încearcă, de către învingători, îndepărtarea acestor tineri de valorile tradiționale ale neamului românesc, de biserică, de munca cinstită și iubirea de neam și țară. Dacă le spui tinerilor că renașterea neamului românesc ține, în primul rând, de munca cinstită și credința în Dumnezeu, imediat ești catalogat naționalist, „verde" la suflet…

Lasă un comentariu