A fost semnat contractul pentru delegarea depozitului de deșeuri nepericuloase de la Sânpaul

Distribuie pe:

Vineri, 7 octombrie 2016, Consiliul Județean Mureș a semnat contractul pentru delegarea operării și administrării depozitului de deșeuri nepericuloase de la Sânpaul și efectuarea transportului deșeurilor de la stațiile de transfer Râciu, Târnăveni și Bălăușeri și a reziduurilor de la stațiile de sortare Acățari, Râciu, Târnăveni și Bălăușeri la depozitul Sânpaul.

Licitația a fost câștigată de Asocierea SC Iridex Group Import Export SRL - SC Servicii Salubritate București SA, contractul fiind semnat pe o perioadă de opt ani și având o valoare de 99.188.922,08 lei fără TVA.

„Semnarea acestui contract reprezintă un pas important în gestionarea deșeurilor din județul Mureș. Sperăm să fie o colaborare de succes cu reprezentanții firmelor câștigătoare și să putem folosi cât mai curând depozitul de la Sânpaul. Ațteptăm să pornim licitațiile și pentru celelalte servicii din cadrul proiectului de management integrat, pentru ca întregul sistem de deșeuri să fie funcțional", a declarat, cu această ocazie, preșe-dintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc.

La rândul său, Corneliu Pascu, președintele IRIDEX GROUP, și-a manifestat mulțumirea că sunt prezenți aici, într-o zonă civilizată a țării, sperând, totodată, ca toate formalitățile și activitățile de pregătire pentru intrarea în lucru efectiv a depozitului să se facă în cel mai scurt timp.

Până în momentul de față, au fost realizate toate investițiile prevăzute în contract, etapa actuală fiind cea a atribuirii delegării operării componentelor sistemului de management integrat al deșeurilor. Urmează delegarea operării pentru Stația de tratare mecano-biologică de la Sânpaul, stațiile de sortare, transfer și compostare de la Cristești, iar apoi delegarea serviciului de colectare și transport deșeuri pe cele 7 zone SMIDS din județul Mureș.

Noul operator are o perioadă de pregătire și mobilizare de 84 de zile, în care depozitul de la Sânpaul trebuie să devină funcțional.

Conform contractului de finanțare, proiectul „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor Solide din județul Mureș" are o valoare totală de 187.454.679 lei (cheltuieli eligibile plus cheltuieli neeligibile), contribuția nerambursabilă a Uniunii Europene reprezentând 130.786.634 lei din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectului.

 

Lasă un comentariu