Timbrul de mediu și taxa radio-tv au fost eliminate!

Distribuie pe:

Proiectul de lege privind eliminarea unor taxe a fost adoptat, marți, 25 octombrie 2016, de Camera Deputaților (for decizional), cu unanimitate de voturi, după ce, săptămâna trecută, a fost adoptat și de Senat. Prin urmare, românii vor scăpa de aproximativ 100 de taxe, după ce actul normativ adoptat de Parlament în regim de urgență va fi promulgat de președintele României și va fi publicat în Monitorul Oficial.

Cele mai importante taxe care ar urma să fie eliminate sunt timbrul de mediu pentru mașini, taxele pentru constituirea entităților la Registrul Comerțului și taxa radio-tv (atât pentru persoanele fizice, cât și pentru firme).

Totodată, proiectul de lege prevede eliminarea taxei pentru cazierul fiscal și cel judiciar, aceste documente urmând să le fie eliberate gratuit solicitanților. Gratuită va fi și publicarea în Monitorul Oficial a anunțurilor date de persoanele fizice pentru pierderi de acte sau schimbări de nume.

Vor fi eliminate taxa pentru apostilarea și supra legalizarea actelor oficiale, taxa pentru suplimentară pentru eliberarea pașapoartelor, taxele extrajudiciare de timbru, taxa pentru preschimbarea actelor de identitate pentru cetățeni români, precum și înscrierea mențiunilor privind schimbarea domiciliului sau a reședinței cetățenilor români, taxa de examinare pentru obținerea permisului de conducere din categoriile și subcategoriile A, A1, B, B1 și B+E, taxa pentru eliberarea sau viza anuală a permiselor de vânătoare ș.a.

În relația cu Casa Națională de Pensii Publice, contribuabilii vor beneficia de eliminarea tarifelor sau comisioanelor procentuale de până la 3%, aplicate asupra sumei totale ce face obiectul operațiunii financiare, la efectuarea oricăror operațiuni care nu sunt legate de stabilirea și de plata pensiilor și a altor drepturi de asigurări sociale.

Românii din străinătate nu vor mai plăti taxe pentru înregistrarea cererii de eliberare a unei cărți de identitate sau a unei cărți electronice de identitate, eliberarea unui pașaport sau a unui titlu de călătorie, legalizarea semnăturii traducătorului, legalizarea unei copii de pe înscrisuri și legalizarea semnăturii de pe un înscris sub semnătură privată.

 

Lasă un comentariu