Modele de subiecte pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat!

Distribuie pe:

La începutul acestei luni (1 noiembrie 2016), Ministerul Educaţiei Naţionale a pus la dispoziţia elevilor de clasa a VIII-a şi de clasa a XII-a, care vor susţine anul viitor Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul, modele de subiecte în vederea pregătirii, publicate pe site-ul subiecte2017.edu.ro.

Modelele de subiectele au fost realizate de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi, pentru Evaluarea Naţională, au fost concepute în funcţie de trei cerinţe: formulare clară, precisă şi în strictă concordanţă cu programele pentru evaluare; nivel mediu de dificultate şi posibilitatea de a fi rezolvate în 120 de minute.

Modelele orientative pentru examenul naţional de Bacalaureat au fost concepute în concordanţă cu programele în vigoare ale examenului, astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea candidaţilor de analiză, de sinteză, de generalizare şi de abstractizare.

De asemenea, acestea vizează cuprinderea echilibrată a materiei studiate, solicitându-se demonstrarea competenţelor prevăzute în programele de examen, respectiv încadrarea în timpul prevăzut de metodologie pentru rezolvarea sarcinilor de lucru.

Comparativ cu anul trecut, nu au fost operate modificări în structura subiectelor. 

Lasă un comentariu