Muncă la negru în restaurantele mureșene!

Distribuie pe:

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Mureș a efectuat, în cursul lunii noiembrie 2016, peste o sută de acțiuni de control, majoritatea acestora vizând identificarea muncii nedeclarate.

În urma acestora, au fost identificate 24 de persoane care lucrau fără forme legale și 89 de persoane care prestau muncă nedeclarată, inspectorii ITM aplicând sancțiuni contravenționale pentru 39 de agenți economici, din care 8 au fost sancționați pentru muncă nedeclarată. Astfel, au fost aplicate 70 de sancțiuni contravenționale, din care 38 de avertismente și 32 de amenzi, în cuantum total de 231.000 lei.

Potrivit inspectorului-șef al ITM Mureș, doamna Eva Man, domeniile de activitate ale angajatorilor în care s-au identificat persoane care prestau activitate fără forme legale au fost restaurante și alte activități și servicii de alimentație publică (baruri), și lucrări de instalații electrice.

În plus, pentru primire la muncă a mai mult de 5 persoane, fără încheierea unui contract individual de muncă, a fost înaintată o sesizare către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Mureș.

În domeniul Securității și Sănătății în Muncă, inspectorii ITM Mureș au efectuat 37 controale, în urma cărora au aplicat 5 avertismente și 3 amenzi, în cuantum total de 21.000 lei. Din păcate, în cursul lunii trecute, a fost înregistrat și un accident mortal de muncă.

 

Lasă un comentariu