România va primi 33,9 milioane euro de la bugetul UE drept ajutor pentru seceta din 2022

Distribuie pe:

Consiliul European a convenit, luni, în privința propunerii Comisiei de a se acorda un ajutor în caz de dezastre în valoare totală de 454,8 milioane euro României și Italiei pentru repararea pagubelor provocate de dezastre naturale în 2022, precum și Turciei în legătură cu cutremurele din februarie 2023, potrivit unui comunicat de presă. Asistența va proveni din bugetul UE pentru 2023. O sumă de 33,9 milioane euro va fi distribuită pentru a se acorda asistență României ca urmare a unei secete severe și generalizate.

Alți 20,9 milioane euro vor constitui asistență pentru Italia în urma precipitațiilor abundente care au dus la inundații fluviale și viituri rapide ce au afectat regiunile centrale ale țării în septembrie 2022. Totodată, 400 de milioane de euro reprezintă asistență pentru Turcia în urma cutremurelor devastatoare care au afectat sudul țării în februarie 2023.

Fondul de solidaritate al UE este conceput pentru a furniza asistență financiară în cazul unei catastrofe majore într-un stat membru sau într-o țară care poartă negocieri de aderare cu UE. (Agerpres)

Lasă un comentariu