La orizont, TRUSOUL PENTRU NOU-NĂSCUȚI!

Distribuie pe:

De Moș Nicolae (6 decembrie 2016), ministrul Muncii, Dragoș Pâslaru, și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, au semnat o scrisoarea comună, adresată ministrului Fondurilor Europene, Dragoș Dinu, prin care propun introducerea unei noi măsuri de susținere a mamelor aparținând grupurilor vulnerabile, respectiv Trusoul pentru nou-născuți.
Acest trusou ar urma să se acorde pentru fiecare naștere, în maternitate, mamelor cu risc social sau provenite din grupuri vulnerabile, identificate de asistentul social sau persoana cu atribuții de asistență socială din maternitate.
Cutia trusoului va putea fi folosită ca pat, iar aceasta va conține scutece, haine, ghid de informare pentru mame, inclusiv pentru alăptat. Valoarea totală estimată a trusoului este de 450 lei, iar lista finală a conținutului va fi decisă de un grup de experți de la Institutul „Mama și Copilul".
„Acordarea trusoului pentru nou-născuți va fi un real sprijin pentru familiile vulnerabile, asigurându-le un minim necesar creșterii și îngrijirii copilului în primul trimestru de viață, igiena, dar și securitatea acestuia. De asemenea, măsura ar putea contribui și la scăderea numărului de copii abandonați în maternitate, precum și a numărului de decese în primul an de viață al copilului, asigurându-se monitorizarea stării de sănătate de către medicul de familie și de către asistenții medicali comunitari", își motivează inițiativa cei doi miniștri.

Lasă un comentariu