Castelul Rhédei-Rothenthal din satul mureșean Seuca va fi reabilitat prin PNRR

Distribuie pe:

Primarul comunei Gănești, Balog Elemer, a semnat la Ministerul Dezvoltării contractul de finanțare pentru reabilitarea castelului Rhédei-Rothenthal din satul Seuca, construit în secolul al XVIII-lea, din fonduri europene prin PNRR, transmite Radio Târgu Mureș.

Castelul a fost cumpărat de primărie în 2021 de la familia fostului politician Culiță Tărâță, pentru care a plătit suma de 235.000 euro, în două tranșe.

Cu suma obținută acum, de 800.000 de euro, primarul vrea să amenajeze la castel un cămin de bătrâni și un centru cultural:

“Cu siguranță, fiindcă este un monument istoric, suma aceasta nu va ajunge, avem acolo castelul și un corp B. Din suma aceasta facem cât putem și, pe noul POR, 2023-2027, acolo o să mai depun un alt proiect. Deja am început să pregătim documentația, contractul l-am semnat la Ministerul Dezvoltării, în perioada imediat următoare, două-trei luni, pregătim toate avizele”, a spus primarul.

Castelul din Seuca și clădirile adiacente au fost construite în stil baroc și este pe lista clădirilor monument istoric.

Foto: Țetcu Mircea Rareș / Wikipedia

Lasă un comentariu