FEMEILE, MAI BUNE DECÂT BĂRBAȚII LA TESTELE DE MEMORIE

Distribuie pe:

Oamenii americani de știință de la Universitatea Virginia, din Charlottesville, citați de descopera.ro, au constatat că femeile cu vârste cuprinse între 45 și 55 de ani au înregistrat rezultate mult mai bune decât bărbații la testele de memorie la care au fost supuse în cadrul unei cercetări.

„Statisticile arată că aproape 75% din populație are probleme de memorie pe măsură ce anii trec, cauzele acestora incluzând demența și boala Alzheimer.

În cadrul cercetării noastre, au fost analizați 212 voluntari, femei și bărbați, cu vârste între 45 și 55 de ani. Acestora li s-au dat câteva teste de memorie standardizate, care să ne ajute să stabilim funcția cognitivă a acestora.

Apoi, am comparat rezultatele și am descoperit că femeile sunt mai bune la capitolul memorie, mai ales înainte să intre la menopauză.

Aceste performanțe pot fi puse pe seama nivelului unui hormon numit estradiol, care scade pe parcursul menopauzei. Potrivit unor cercetări anterioare, cu cât femeile intră mai târziu la menopauză, cu atât prezintă un risc mai scăzut de afecțiuni neurodegenerative.

Concluzia studiului? Capacitatea femeilor de a ține minte diverse lucruri este mai mare decât cea a bărbaților, cel puțin până la instalarea menopauzei, iar acest aspect este influențat de nivelurile hormonale.

Deși sunt necesare studii suplimentare pentru a ajunge la o mai bună înțelegere a fenomenului de pierdere a memoriei, suntem încrezători că aceste rezultate ar putea contribui pe viitor la întocmirea unei noi abordări terapeutice", consideră specialiștii americani.

Lasă un comentariu