TAȚII SINGURI, DE DOUĂ ORI MAI „FRAGILI" DECÂT MAMELE SINGURE

Distribuie pe:

Oamenii de știință canadieni de la Universitatea din Toronto, citați de descopera.ro, susțin că bărbații care își cresc singuri copiii au o stare de sănătate fizică și mentală de două ori mai fragilă în comparație cu semenii lor care au partenere de viață sau decât mamele singure.

„Creșterea copiilor în cadrul familiilor monoparentale are efecte negative asupra sănătății adulților, însă noi ne-am concentrat atenția asupra taților singuri. Studiul nostru a cuprins 1.058 de tați singuri, urmăriți între anii 2001 - 2013. În urma analizei s-a observat că starea fizică și mentală a taților singuri era de două ori mai șubredă în comparație cu semenii lor care aveau partenere de viață sau decât mamele singure.

Tații singuri trec prin stări de stres și de încordare, fapt cauzat foarte probabil de venitul scăzut și de lipsa locului de muncă. Majoritatea bărbaților care își cresc singuri copiii, incluși în analiză, aveau peste 45 de ani și fuseseră căsătoriți. Unul din cinci avea un venit sub 30.000 de dolari, iar 15% nu aveau loc de muncă. De asemenea, unul din cinci era diagnosticat cu două sau mai multe boli cronice, iar unul din zece avea tulburări afective sau anxioase.

În comparație cu mamele care își cresc singure copiii, tații care fac același lucru mănâncă mai puține fructe și legume și riscă să fie supraponderali și să consume excesiv alcool.

Pe de altă parte, bărbații sunt mult mai rezervați în a căuta ajutor specializat (cu precădere în ceea ce privește sănătatea mentală) din cauza prejudecăților, de aceea politicile publice ar trebui să ajute mai mulți tați singuri să acceseze serviciile de asistență socială și de protecție a copilului", consideră specialiștii canadieni.

 

Lasă un comentariu