Brexit-ul îi închide restaurantele lui Jamie Oliver!

Distribuie pe:

Din cauza deprecierii lirei sterline provocate de Brexit, care a încărcat costurile, Jamie Oliver, celebrul bucătar britanic și un pasionat susținător al alimentației sănătoase, a anunțat închiderea a șase din restaurantele sale cu specific italian din Marea Britanie.

„În primul trimestru, vor fi închise restaurante din Aberdeen, Exeter, Cheltenham, Richmond, Tunbridge Wells și Ludgate Hill, din Londra.

Creșterea costurilor de achiziție a unor produse, precum uleiul de măsline, a făcut ca restaurantele respective să devină nesustenabile.

Așa cum știu toți proprietarii de restaurante, este o piață dură, iar presiunile post-Brexit și incertitudinile au înrăutățit situația.

Restaurantele care vor fi închise generează sub 5% din vânzări, iar compania va căuta să ofere locuri de muncă alternative pentru cei 120 de angajați afectați de restructurare", relatează Bloomberg, citat de mediafax.

Pe de altă parte, Oliver intenționează să înființeze în acest an alte 22 de restaurante italienești în afara Marii Britanii, în țări precum Australia, Brazilia și Rusia.

De menționat este faptul că, după decizia britanicilor de a ieși din Uniunea Europeană la referendumul de la 23 iunie 2016, moneda britanică a scăzut net față de euro, ceea ce a dus la o creștere a prețurilor produselor de import.

Lasă un comentariu