Consultări privind înființarea Consiliului Național al Tineretului din România

Distribuie pe:

Federațiile de tineret de la nivel național sau județean, structurile asociative neguvernamentale de tineret de nivel județean și organizațiile de tineret ale partidelor politice parlamentare sunt invitate de Federația JCI România la consultări pentru demararea procedurilor privind înființarea Consiliului Național al Tineretului din România (CNTR). Acesta își propune să stimuleze participarea tineretului la viața socială, economică, politică, culturală și sportivă a țării, precum și să susțină și promoveze interesele comune ale membrilor săi, la nivel național și internațional. CNTR este forul național care reprezintă principalul partener de tineret neguvernamental în raport cu autoritățile și instituțiile administrației publice cu atribuții în domeniul politicii de tineret.

Organismele interesate să facă parte din Consiliul Național al Tineretului din România pot transmite intenția de a participa la consultări la adresa de e-mail sg@jciromania.ro, urmând ca în cursul lunii martie 2017, în funcție de numărul participanților, să fie stabilită data și locația întâlnirii.

,,În conformitate cu art. 8 din legea 351/2006, la elaborarea politicilor guvernamentale în domeniul tineretului, Guvernul României, prin instituțiile sale abilitate, are obligația de a consulta CNTR", se arată în comunicatul de presă al Junior Chamber Internațional România - JCI, una dintre cele mai importante organizații non-guvernamentale (ONG, non-profit) din lume, având peste 100 organizații naționale afiliate, cu peste 200.000 membri, persoane între 18 și 40 ani, cu filiale în peste 5.000 comunități locale de pe tot globul.

Conform aceluiași document, JCI este o platformă de oportunități de dezvoltare prin care tinerii dobândesc puterea de a crea schimbări pozitive în comunitatea în care trăiesc. Totodată, aflăm și că ,,Junior Chamber International România a fost întemeiată în 2002-2003 și este alcătuită în prezent din organizațiile locale JCI București, JCI Constanța, JCI Timișoara, JCI Cluj, JCI Brașov, JCI Iași, JCI Craiova, JCI Prahova, JCI Târgu-Mureș, JCI Galați și grupurile de inițiativă din Suceava și Bacău. Cu peste 250 de membri activi, la nivel național, organizația are ca scop implicarea tinerilor activi cu vârste cuprinse între 18 - 40 de ani pentru dezvoltarea de impact pozitiv în comunități".

Lasă un comentariu