Atenționare MAE! Bulgaria - modificări legislative privind taxa pentru utilizarea infrastructurii

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care doresc să călătorească în Bulgaria că la 31 ianuarie au intrat în vigoare anumite modificări legislative referitoare la modalitatea de plată a taxei pentru utilizarea infrastructurii în Republica Bulgaria, potrivit unui comunicat.

În conformitate cu noile reglementări din Bulgaria, intrate în vigoare la 31 ianuarie, un vehicul care sosește la punctul de trecere a frontierei pentru a părăsi teritoriul Bulgariei și care nu deține un document valabil privind plata taxei de drum pentru perioada relevantă și categoria de vehicul, poate părăsi teritoriul Bulgariei numai după plata unei taxe compensatorii, la unitățile specializate ale Agenției Vamale din punctul de trecere a frontierei.

În punctul de trecere a frontierei Giurgiu - Ruse, pe sensul de mers dinspre România către Bulgaria, taxa de drum se plătește la ghișeul Agenției Vamale, situat la aproximativ 100 de metri după locul unde se efectuează controlul pașapoartelor. Situația că, până în prezent, Agenția Vamală din Bulgaria a creat un singur ghișeu pentru autoturisme și două ghișee pentru autocamioane a generat un timp de așteptare suplimentar, arată sursa citată.

Cetățenii români care pot fi afectați de situația din atenționare pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 și +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Sofia: +359879440758.

(sursa: digi24.ro)

 

Lasă un comentariu