Vernisajul Expoziţiei de Artă Fotografică Cenan Mircea

Distribuie pe:

Momentele speciale din viaţă le surprindem, în prezent cu entuziasm, pe hârtia fotografică, momente ce le dorim veşnice, le dorim să nu se termine niciodată. Minunea o putem revedea în timp de câte ori dorim, răsfoind albume, scotocind în cutii vechi, cutii pline de comori, depozitate cu sfinţenie. Iubire, fericire, seninătate rămân imortalizate pentru urmaşi, pot fi revăzute zi de zi, pot fi resimţite şi pot fi renăscute cu ochii minţii şi ai sufletului. Imaginea surprinde clipe de neuitat, clipe care trezesc amintiri, care, revitalizate, reconstituie şi recompun trecutul, un trecut care, cu aroma lui, împrospătează simţăminte. Mirajul artei fotografice, ne colorează viaţa aducând în prezent un trecut care ne defineşte respectându-l.

Născut în 1 martie 2017, în Cluj-Napoca, artistul Corneliu Mircea Cenan a absolvit liceul şi Şcoala Postliceală în domeniul tehnologiei informaţiei. În prezent, lucrează la o firmă de asigurări în Municipiul Cluj-Napoca. A studiat pictura şi arta monumentală, sub îndrumarea pictorilor Cornel Cenan, profesor Radu Bunoşiu şi Gavril Miklossy, iar sculptura şi tehnica artei fotografice a studiat-o cu profesorii Ilarion Voinea şi Vasile Mureşan. Artistul are expoziţii personale permanente pe site-ul de artă Deviantart din Los Angeles, California. Tehnica folosită de artist: Arta Digitală, Mixed Media, manipulare şi editare de imagini, Graphic Design etc.

Vernisajul Expoziţiei Personale de Artă Fotografică, cu tema „Pixeliada", din data de 18 februarie 2017, de la Galeria de Artă „Unirea", din Târgu-Mureş, a domnului Corneliu Mircea Cenan, a însumat „o serie de lucrări care fac parte dintr-un ciclu mai amplu, care cuprinde o ritmicitate voită, de la absurd, la abstract, la haos, până la omul real", după cum însuşi artistul o descrie. Cu ocazia vernisajului, domnul Ilarie Gh. Opriş, preşedintele Asociaţiei Artiştilor Plastici Mureş, domnul Vasile Mureşan, profesor şi muzeograf expert, şi doamna Balázs Anca Marta au apreciat lucrările expuse pe simeze, prelucrate cu tehnică modernă şi cu un talent deosebit şi au felicitat artistul.

Privind Expoziţia Personală de Artă Fotografică a domnului Mircea Cenan, te aştepţi să întâlneşti un artist în floarea adolescenţei, dar am întâlnit un artist cu un suflet tânăr.

Adaptat la tehnica modernă actuală, artistul Mircea Cenan ne transmite simţăminte, trăiri pline de tinereţe, de energie şi de vitalitate. Imortalizate, instantanee care au surprins aspecte ale vieţii, aduc trecutul în prezent, dar şi fericirea a ceea ce am trăit cândva. Nestemate ale sufletelor noastre, surprinse pe hârtia fotografică, sunt „imagini care vin să povestească ceva, care ne trezesc curiozitatea şi ne emoţionează", spune domnul Vasile Mureşan.

Arta fotografică cuprinde imagini care pot fi citite, imagini care ne duc cu gândul în tărâmul fermecat al trecutului nostru şi care, prezentate într-o formă diferită de artistul Corneliu Mircea Cenan, înseninează simezele Galeriei de Artă „Unirea" din Târgu-Mureş. Să le admirăm!!!

 

Lasă un comentariu