Investeşte în zona ta

Distribuie pe:

Reprezentanţii Grupului de Acţiune Locală (GAL) „Dealurile Târnavelor" şi-au dat întâlnire în comuna Daneş, cu fermieri, specialişti în domeniul agricol din Primărie, crescători de animale, oameni de afaceri, simpli cetăţeni, în prezenţa primarului Nicolae Mosora. Cei de la GAL au făcut cunoscute măsurile de finanţare din cadrul Strategiei de Dezvoltare Locală pe diferite domenii: agricultură, turism, afaceri non-agricole, patrimoniu, mediu social etc.

Activitatea celor de la GAL se întinde pe şapte ani, practic există acumulată o anumită experienţă. Întâlnirile periodice organizate pe raza celor opt localităţi ce formează GAL „Dealurile Târnavelor"contribuie la cunoaşterea Strategieide dezvoltare locală, informarea cetăţenilor privind accesarea de fonduri europene, modalitatea de întocmire a proiectelor etc.

În zona Saschiz, potrivit domnului Andrei Călugăr-Robert, au fost construite trei pensiuni agro-turistice, un alt beneficiar privat şi-a achiziţionat biciclete pentru cicloturism cu deplasarea turiştilor pe trasee bine stabilite, marcate de cei de la fundaţia ADEPT. În domeniul conservării patrimoniului, GAL a elaborat proiectul „Renovarea şi protejarea satelor", prin care se încearcă sprijinirea reabilitării faţadelor de case, dar şi investiţii ce vizează dezvoltarea activităţilor culturale în comunităţi prin reabilitare şi/sau dotare de cămine culturale, servicii de întreţinere drumuri comunale sau agricole. Alte preocupări ale GAL vizează încurajarea activităţilor turistice, asocierea crescătorilor de animale, a proprietarilor de terenuri, proiecte pentru care există şi surse de finanţare, Grupul pronunţându-se pentru elaborarea de proiecte care să respecte specificul local de dezvoltare a zonei, întrunind, totodată condiţiile de eligibilitate pentru finanţare din fonduri europene.

Lasă un comentariu