Fulguiri (11)

Distribuie pe:

• Continuați să vă uitați la televizor. Într-un târziu s-ar putea să constatați că viața a trecut pe lângă voi!

• Când ies oamenii la pensie, în general, se ocupă fie de pescuit, fie de a scrie versuri. Din propria experiență vă spun că aceștia nu sunt nici pescari și nici poeți.

• De o viață întreagă baba mea mă sfidează din Bucegi!

• Baba pe care mi-am ales-o eu este Baba Novac. Nu, nu sunt…!

• Citesc pe Internet că o profesoară de Limba română nu mai vrea să predea Eminescu și Creangă în școală, refuzând în acest fel și să respecte Programa școlară! Un profesor de Limba română care nu mai vrea să predea Eminescu și Creangă în școală nu este cu adevărat profesor de Limba română. Și mai cred că nici nu are ce căuta în învățământul românesc! Nu i-a cerut nimeni să aibă un accentuat spirit critic, ci să predea ceea ce au considerat cei cunoscători cu adevărat că trebuie predat în școală. Desigur, dacă știe și poate. Refuzul ei nu este frondă, ci incultură! P.S. Nu știu din ce localitate este respectiva profesoară, dar dacă este din zona Tg.-Mureș m-aș oferi eu să intru în locul ei la clasă și să vorbesc copiilor despre Eminescu și Creangă (în calitate de scriitor, membru U.S.R., de cel care a scris 3 cărți dedicate lui Eminescu), inclusiv cu posibilitatea ca orele (inclusiv ca răsplată financiară) să fie trecute în contul ei. Dar nu se va putea asta niciodată, fiindcă sunt inginer și la noi nu contează decât hârtia și aparențele!

• Alte repere economice târnăvene, în marea majoritate devenite acum istorie; Acum despre FABRICA DE GEAMURI. În anul 1918 s-a înființat „Fabrica de sticlă Ardeleana". Până în anul 1926 s-a construit fabrica propriu-zisă, producându-se primele cantități de geamuri simple, iar apoi geamuri turnate, ornamentale și armate, urmate în 1927 de piese presate pentru construcții. Au urmat apoi alte etape de dezvoltare, care au condus la realizarea de noi produse: butelii de sticlă (1931), opaxit (1949), vase de sticlă termorezistente (1954), oglinzi (1956), ecran protecție TV, parbrize, șibere (1961), profile „U" din sticlă (1967), bazalt topit și recristalizat (1968), oglinzi prin aluminare în vid (1981), borcane de sticlă (1984), ceramică vitrificată (1987). Ca urmare a reorganizării fabricii ca societate comercială pe acțiuni, aceasta și-a luat în 1991 denumirea de GECSAT S.A. În anul 1995 a fost privatizată integral. Începând din 1997 societatea a intrat într-un stadiu de modernizare și de asimilare a unor produse noi, precum geamuri termoizolante, tâmplărie de aluminiu și PVC, corpuri de iluminat, oglinzi decorative. În anul 2002, S.C. Gecsat S.A. avea 1.200 de salariați. Peste 90% din produsele societății se exportau în S.U.A. și țări din Europa, Asia, Africa. Societatea și-a construit și o benzinărie proprie în localitate (1996) și un hotel de 3 stele (2002), efectuând, de asemenea, prin firmele proprii, și activități de alimentație publică și comerț cu amănuntul, prin rețelele proprii. Managerul general al noilor (pe atunci) transformări a fost dl ec. Pamfil Mărginean. Astăzi societatea nu mai are nici 10% din salariații pe care îi avea în urmă cu 15 ani, eficientizându-se și realizând, în schimb, în baza unor noi tehnologii, noi produse, cerute pe piața internă și internațională.

Lasă un comentariu