În 15 mai 2017, CEL MAI MARE CLOPOT AL CATEDRALEI MÂNTUIRII NEAMULUI VA AJUNGE ÎN ŢARĂ!

Distribuie pe:

Lucrările pe şantierul viitoarei Catedrale Naţionale se desfăşoară într-un ritm susţinut, vremea primăvăratică permiţând celor 850 de muncitori să îşi desfăşoare activitatea în trei schimburi, anunţă site-ul catedralaneamului.ro.

Potrivit inginerului Dan Dumitrescu, lucrările au ajuns cu armătura la unul dintre elementele cele mai importante ale lăcaşului de cult - Turla Pantocrator - în jurul cotei de peste 50 de metri, unde s-a început turnarea grinzilor cu o înălţime de până la nouă metri, care bordează turla.

În zona pronaosului, se montează ultima armătură rigidă, care formează inelul cupolei. Se fixează în continuare prefabricate de zidărie în aceste cupole.

O realizare foarte importantă, conform sursei citate, este primul dintre cele şase clopote ale Catedralei Mântuirii Neamului, care a fost turnat la Innsbruck, în Austria, cântăreşte 25 de tone.

Clopotul ce va răsuna din turla Catedralei Naţionale a fost turnat vineri, 11 noiembrie 2016, cu implicarea a trei generaţii de ingineri metalurgişti.

Executat din bronz, clopotul va avea un sunet pur, conferit atât de calitatea materialelor, cât şi de tehnica folosită. Măsurând 3,3 metri înălţime şi 3,3 metri lăţime, clopotul este cel mai mare dintre cele şase clopote ale Catedralei Mântuirii Neamului, care vor avea o garanţie de 15 ani şi o viaţă apreciată la… peste 400 de ani.

Clopotul, care a fost deja testat fonic de specialiştii austrieci, va ajunge în România pe 15 mai 2017 şi are basorelief cu chipul Patriarhului Daniel. 

Lasă un comentariu