Pentru a uşura ghiozdanele elevilor, MINISTRUL EDUCAŢIEI PROMITE CĂ VA REDUCE VOLUMUL MANUALELOR!

Distribuie pe:

După ce Federaţia Asociaţiilor de Părinţi a lansat o campanie prin care solicită eliminarea auxiliarelor, pentru uşurarea ghiozdanelor pe care elevii trebuie să le poarte zilnic în spate, iar Ministerul Sănătăţii a susţinut că un elev ajunge să care în spate un ghiozdan de până la 7,5 kg, aproape triplul faţă de recomandări, ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, promite revizuirea tuturor programelor şcolare şi a manualelor, de la clasa a I-a până la clasa a XII-a, pentru ca ghiozdanele elevilor să fie mult mai uşoare.

„Într-adevăr, este o mare problemă care afectează sănătatea copiilor, în primul rând, pentru că un ghiozdan foarte greu are repercusiuni asupra coloanei vertebrale. Eu cred că avem manuale şcolare care sunt foarte voluminoase. Din acest punct de vedere, am lansat un proiect care va face o evaluare şi o revizuire a tuturor programelor şcolare până în clasa a XII-a. Mai concret, această revizuire va verifica două lucruri importante: corespondenţa între competenţele pe care trebuie să le atingă elevii în urma procesului de învăţare şi conţinuturile care sunt prezente în manualele actuale şi o evaluare pe orizontală, între programele şcolare şi manualele şcolare din clasa I până într-a XII-a", a spus Pavel Năstase, citat de Digi 24.

Pe de altă parte, Federaţia Asociaţiilor de Părinţi propune câte un manual pentru fiecare semestru şi interzicerea manualelor auxiliare, astfel încât să scadă povara pusă pe umerii elevilor. 

Lasă un comentariu