CÂNTEC, DANS ŞI VOIE BUNĂ ÎN ,,CODRIŞOR" RĂSUNĂ

Distribuie pe:

A fost odată ca niciodată... bătrâna VREME care avea patru fiice mândre şi frumoase. Le trimitea în lume să răspândească bucurie, belşug, bogăţie, frumuseţe. Cea mai mare dintre fiice, purtată de adierea vântului, răspândeşte acum mireasma florilor primăvăratice şi razele soarelui plăpând. Vine cu încredere şi speranţă că ne va bucura sufletele, la fel cum şi noi am dorit să încântăm distinsa audienţă, prin realizarea unei activităţi frumoase şi interesante în cadrul Cercului Pedagogic al Educatoarelor din judeţul Mureş.

Activitatea a fost susţinută de către colectivul Grădiniţei cu Program Prelungit ,,Codrişor"coordonat de prof. înv. preşc. Pop Dora Casina, vineri, 31 martie 2017, şi s-a desfăşurat la Sala de Spectacol New Generation din Târgu-Mureş.

Tema Cercului Pedagogic fiind:,,CONTEXTE ŞI INSTRUMENTE PENTRU DEZVOLTAREA GÂNDIRII LATERALE LA COPILUL PREŞCOLAR", educatoarele din grădiniţa noastră au încercat să aducă în actualitate o mică parte din ceea ce înseamnă conceptul de „gândire laterală". Astfel, gândirea laterală înseamnă: a genera idei noi, a sparge barierele conceptuale ale vechilor tipare, a lucra prin salturi şi nu prin paşi mărunţi. Aceasta duce la o schimbare de atitudine şi de abordare, ne face să privim cu totul altfel lucruri pe care le-am privit sau interpretat întotdeauna în acelaşi fel. Eliberarea de vechile idei şi stimularea unora noi sunt două aspecte îngemănate ale gândirii laterale, reprezentând astfel un mod de a folosi mintea.

Pornind de la considerentele mai sus-amintite, ne-am propus o activitate prin care am încercat să dezvoltăm această latură a gândirii copiilor de vârstă preşcolară, având ca suport conţinuturi din sfera Domeniului Estetic-Creativ şi Domeniului Om şi Societate.

Am adunat cât mai multe idei şi materiale cărora le-am atribuit alte întrebuinţări, le-am ,,îmbrăcat" în haine noi prin diverse tehnici şi instrumente specifice celor două domenii ale cunoaşterii.

Activitatea demonstrativă a fost susţinută de educatoarele Grupei Iepuraşilor, Koncz Timea şi Florea Simina, iar materialul ameliorativ a fost pregătit de d-na educatoare Şandor Magdalena, cu sprijinul şi implicarea întregului colectiv de educatoare al unităţii şi cu aportul personalului auxiliar şi nedidactic din grădiniţă.

Mobilizarea colectivului de cadre didactice a fost, ca întotdeauna, la un nivel ridicat, interesul nostru pentru nou, inedit, pentru perfecţionare şi autoperfecţionare fiind mereu la cele mai înalte standarde, dovadă fiind rezultatele remarcabile pe care preşcolarii grădiniţei le-au obţinut la concursurile şi acţiunile la care au participat.

La reuşita activităţii metodico-educative, ca veritabilă modalitate de perfecţionare a cadrelor didactice, au contribuit, şi pentru asta le purtăm recunoştinţă şi le mulţumim, d-na inspector şcolar de specialitate pentru Educaţie Timpurie Irina Mihaela Trifan, precum şi doamnele profesor învăţământ preşcolar: Gabor Laura, Rizescu Mihaela, Matei Raluca, Şăulean Crina - responsabilele de Cerc Pedagogic din Târgu-Mureş.

Lasă un comentariu