Burse de merit şi pentru elevii care obţin menţiuni la olimpiadele internaţionale!

Distribuie pe:

Prin modificarea şi completarea Legii 235/2010 privind acordarea burselor de merit, Guvernul a decis ca de aceste burse să beneficieze şi elevii care obţin menţiuni la olimpiadele şcolare internaţionale, indiferent de disciplina de învăţământ.

Astfel, cuantumul lunar al bursei de merit acordate pentru obţinerea unei menţiuni la olimpiadele şcolare internaţionale a fost stabilit la un nivel echivalent cu 25% din salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată la data acordării bursei.

Elevii care obţin locul I la o olimpiadă şcolară internaţională vor primi o bursă de merit olimpic internaţional în cuantum lunar echivalent cu salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată la data acordării bursei. Pentru elevii care obţin locul al II-lea, cuantumul lunar al bursei de merit olimpic internaţional reprezintă echivalentul a 75% din salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată la data acordării bursei, iar pentru locul al III-lea, cuantumul lunar al bursei de merit olimpic internaţional reprezintă echivalentul a 50% din salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată la data acordării bursei.

În prezent, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată este de 1.450 lei. 

Lasă un comentariu