WEEKEND-UL ŞI-A DESCHIS OFICIAL PORŢILE

Distribuie pe:

Atmosferă de mare sărbătoare, luni, 1 Mai a.c., cu prilejul deschiderii oficiale a sezonului estival la Complexul de Agrement şi Sport ,,Mureşul" - Weekend, din municipiul Târgu-Mureş.

Mii de oameni nu s-au lăsat intimidaţi de picurii răzleţi de ploaie şi vremea schimbătoare şi cu mic cu mare, cu mici şi grătare, s-au bucurat de spectacolul în care Aurel Tămaş şi Delhysa Gjon s-au întrecut pe ei înşişi, alungând şi norii care dădeau târcoale.

În anul acesta gulyaşul a fost delicatesa zilei, iar primarul municipiului, dr. Dorin Florea, mai în glumă, mai în serios, a făcut următoarea remarcă: ,,Anul trecut ziceam că (bucătarul) a băgat mai mulţi cartofi în gulyaş, anul acesta e invers, a băgat mai multă carne. Anul trecut era final de mandat şi acum e început de mandat. Dar, ceea ce mă supără e că unii se ambiţionează să nu sărbătorească împreună, ceea ce înseamnă bucuria deschiderii sezonului estival la Târgu-Mureş."

Printre cei care s-au bucurat de această deschidere a fost şi Ovidiu Nagy, din Târgu-Mureş, care cu nostalgie îşi aminteşte de vremurile când, după defilarea din centrul oraşului, unde împreună cu colegii de muncă trebuia să participe, Platoul Corneşti era locul unde se răcoreau cu o bere şi se desfătau cu micii prăjiţi la grătar. El spune că a rămas plăcut impresionat de numărul mare de oameni prezenţi la această manifestare, dar mai ales de atmosfera de sărbătoare şi calitatea spectacolului oferit. Chiar a ţinut să felicite municipalitatea pentru buna organizare. De asemenea, Gheorghe Frandeş, târgumureşean, care a participat şi în anii trecuţi la o astfel de manifestare, a fost încântat atât de calitatea spectacolului, cât şi de calitatea gulyaşului, spunând că numai „gurile rele" s-ar putea declara nemulţumite. Printre miile de spectatori, de toate vârstele, l-am întâlnit şi pe Ferencz, venit cu familia din Harghita. Făcând o glumă, s-a declarant invidios pe cei care au preparat gulyaşul, el venind din secuime, ar vrea reţeta. Oful său era şi pentru că ,,voi la Târgu-Mureş aveţi şi mare şi munte. Dacă vreţi să faceţi baie veniţi la Weekend, iar dacă vreţi răcoare urcaţi la Platou. Bun primar, aşa da, bună treabă" - a spus harghiteanul.

Şi uite aşa, mai cu un mic, un cârnat, un grătar sau un gulyaş cald, stinse rapid cu o bere rece, toţi cei prezenţi s-au desfătat, ba mai mult unii s-au încumetat şi s-au răcorit în bazinele pline cu apă. O zi frumoasă de mai, petrecută cu voie bună în aer liber. Şi acesta este doar începutul…vara abia începe, porţile sunt deschise! Weekend-ul vă aşteaptă!

 

Lasă un comentariu